Obavijesti

News

Komentari 7

Uskok je podignuo optužnicu protiv splitske narkobande, među njima i Jerko Malvasija

Uskok je podignuo optužnicu protiv splitske narkobande, među njima i Jerko Malvasija

Uskok je optužio splitsku zločinačku organizaciju. Pred Županijskim sudom u Splitu podigao je optužnicu protiv sedmorice muškaraca od 28 do 35 godina

VIDEO

Zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari Uskok je pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv sedmorice muškaraca, objavio je Uskok u ponedjeljak.

Neslužbeno se doznaje kako su optuženi Splićani Dean Majstorović(31) zvani Điđi, B. S. (28), Luka Buzdovačić (35) zvani Sken, Jerko Malvasija (34) zvani Jere, Ivan Šunjić (30), Hrvoje Miljak (32) zvani Castro i Dino Stojanović (38) zbog zločinačkog udruženja, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u sastavu zločinačkog udruženja. 

Điđi je regrutirao ostale

Optužnicom se Majstoroviću stavlja na teret teret da je od 1. srpnja 2019. do 21. svibnja 2020. godine regrutirao ostale članove organizacije. Navodno je osmislio način rada organizacije i članovima podijelio zadatke među kojima je bilo i usmrćivanje muške osobe zbog potraživanja od 270 tisuća koje je bio dužan Điđiju.

Članovima zločinačke organizacije je dao zadatak da kontinuirano iz Južne Amerike u države Europske unije nabavljaju veće količine kokaina, a iz država Europske unije heroin i marihuanu pa su drogu trebali na području EU dalje preprodavati.

U optužnici se navodi da su radi usmrćenja muškarca naizmjence izviđali stanove i kuće koje koristi, pratili kretanje njegovih vozila te opservirali mjesta gdje su parkirana i zbog toga nabavili motocikl i motociklističku kacigu s vizirom. 

'Meci lete oko naše djece, dileri drogu razvoze u četiri Smarta i bijelom Golfu. Policija sve zna'
'Meci lete oko naše djece, dileri drogu razvoze u četiri Smarta i bijelom Golfu. Policija sve zna'

Majstorović je iznajmio i stan u zgradi u Splitu u kojoj živi muškarac i zadužio jednog iz organizacije da, nepoznatu osobu pod nadimkom Killer koju je angažirao da usmrti tog muškarca, preveze u Bosnu i Hercegovinu radi skrivanja i zametanja tragova.

Kako bi zastrašili te osobe i znatno oštetili njihovu imovinu članovi zločinačke organizacije su u staklene pivske boce stavljali šećer i benzin, trake od tkanine i radili molotovljeve koktele. 

Svakih 15 dana droga stiže teretnim brodovima

Potom je angažirao i ostale iz zločinačkog udruženja koji su se dovezli motociklima do poslovnih prostora u vlasništvu obitelji povezanih osoba gdje su razbili staklene stijenke, ubacili u njih molotovljeve koktele i tako zapalili unutrašnjost prostora te oštetili imovinu vlasnika lokala i njegove obitelji. U optužnici se navodi da su motocikle nakon toga sakrili, a u iznajmljenom stanu su promijenili odjeću i obuću s time da su prethodno korištenu odjeću i obuću zapalili radi zametanja tragova. 

Uz to, navodi se dalje u optužnici, Majstoroviću se na teret stavlja i da je s ciljem nabave, krijumčarenja i prodaje kokaina, heroina i marihuane, sa članovima zločinačkog udruženja detaljno razradio plan po kojem su s više nepoznatih osoba iz Južne Amerike i Belgije dogovorili da će teretnim brodovima na liniji Brazil - Antwerpen u Belgiji krijumčariti drogu iz Južne Amerike u Europu svakih petnaest dana.

Dogovor je bio da će za sada nepoznata osoba iz Belgije, koja ima pristup luci, po dolasku broda preuzimati drogu zapakiranu u posebnu kutiju, a zatim je utovariti u svoj kombi i odvesti do garaže gdje će je pregledati i onda uskladištiti u za tu svrhu posebno iznajmljen stan, stoji u optužnici.

Po prodanom kilogramu- zarada 50 tisuća eura

Naručena droga navodno im se, prema dogovoru, dopremala i direktnim letovima iz Sao Paula u Brazilu do Amsterdama u Nizozemskoj. Za realizaciju plana su nabavili kriptirane telefone, a jedan od njih je otputovao u Antwerpen gdje je iznajmio stan u koji će iz luke dopremiti prokrijumčarenu drogu koju će čuvati drugi član te kriptiranim telefonom kontaktirati isključivo sa zasad nepoznatom osobom - vozačem koji će, ovisno o narudžbama kupaca, drogu iz stana preuzimati i predavati naručiteljima. 

Uhitili bandu dilera: Mladić (24) osmislio pakleni plan, heroin i 'travu' su sakrili u suhozidima
Uhitili bandu dilera: Mladić (24) osmislio pakleni plan, heroin i 'travu' su sakrili u suhozidima

Novac dobiven prodajom droge planirali su podijeliti tako da po prodanom kilogramu droge zarade 50 tisuća eura. Nakon postignutog i razrađenog plana dio članova je otputovao iz Splita, sastali su se u Amsterdamu, odakle su otputovali u Belgiju gdje su iznajmili stanove. Po dopremanju droge u Hrvatsku jedan član je bio zadužen da po Điđijevom nalogu preuzima manje količine droge te ju dovozi i prodaje na području Splita, ovisno o narudžbama kupaca, piše u optužnici.

Uz to se posljednji okrivljeni tereti za neovlašteno posjedovanje automatskog pištolja s ugrađenim prigušivačem pucnja i laserom te dva pripadajuća spremnika s 52 komada streljiva.

Uskok je u optužnici Županijskom sudu u Splitu predložio produljenje istražnog zatvora protiv petorice okrivljenika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik