Obavijesti

News

Komentari 133

'Meci lete oko naše djece, dileri drogu razvoze u četiri Smarta i bijelom Golfu. Policija sve zna'

'Meci lete oko naše djece, dileri drogu razvoze u četiri Smarta i bijelom Golfu. Policija sve zna'
8

Svaki splitski kvart ima najmanje tri skupine dilera', rekao je Splićanin koji je dobro upućen i u nedavnu pucnjavu u Kaštel Kambelovcu. Teško su ranjeni Jakov Šimić i Jozo Čabraja

VIDEO

Teško ozlijeđeni Jozo Čabraja (29) nakon mafijaškog obračuna liječi se na Odjelu intenzivne njege splitske bolnice.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

video vijesti 17-06 01:21

Ozljede su mu višestruke. Kako doznajemo ima više prostrjelnih rana u predjelu prsišta, bubrega, te višestruki prijelom lijeve natkoljenice. Napadači Čabraji nisu poštedjeli niti lice tako da osim prostrjelnih rana od vatrenog oružja ima i rezne rane po obrazima i usnama.

Jakov Šimić (33), za kojeg splitsko tužiteljstvo sumnja da je pucao u Čabraju i Marija Boljata zvanog Pajkić (36), iz vatrenog mafijaškog okršaja je izašao s prostrjelnom ranom prepone koju liječnici na Odjelu vaskularne kirurgije, gdje se i liječi, smatraju teškom. Ranjene, Čabraju i Šimića, u bolnici čuvaju dobro naoružani policajci.

Policija pronašla pištolj iz kojeg je ubijen Pajkić, a Jozu Čabraju vjerojatno upucali iz sačmarice
Policija pronašla pištolj iz kojeg je ubijen Pajkić, a Jozu Čabraju vjerojatno upucali iz sačmarice

Istražitelji još nisu utvrdili tko je upucao Šimića. Pravi mafijaški obračun u Kaštel Kambelovcu doslovce je utjerao strah u kosti okolnim stanarima koji mogli vidjeti i čuti što im se događa doslovce ispod prozora.

Ćabraju upucali iz sačmarice

Meci su u nedjelju oko 22.50 sati prštali na sve strane. Olovna zrna samo pukim slučajem nisu ranila ili ubila još nekog. Meci su se tako zarili u kuću F.M., ali i u kuću njegova susjeda T.T.

Tijelo ubijenog Maria Boljata završilo je na patologiji po nalogu zamjenice ŽDO-a Split koja je naložila obdukciju poradi točnog utvrđivanja uzroka smrti. Kako neslužbeno doznajemo Boljat ima višestruke ozljede po tijelu nastale najvjerojatnije udarcima bejzbol palicom, propucanu lijevu nogu te nekoliko ulazno-izlaznih rana na leđima i prsištu koje su bile smrtonosne.

Dilaju iz Smartova

Istražitelji su nakon očevida pronašli pušku, takozvanu “pumpericu” marke "Maverick" kalibra 12 milimetara s patronama nabijenim olovnom sačmom. Radi se zapravo o oružju koje mafijaši koriste za ovakve bliske okršaje. Istražitelji su kako doznajemo pronašli i jedan pištolj kalibra 7,65 milimetara koji je korišten u pucnjavi. Tko je koristio koje oružje u ovom obračunu pokazati će dodatna vještačenja i analize. Splićanin, dobro upućen u lokalnu kriminalnu scenu, kaže da je ovaj posljednji obračun samo pokazatelj kako bande i budaletine vladaju sistemom Bronxa.

'To mora stati! Kad god Čabraji izgori auto, plane i susjedima!'
'To mora stati! Kad god Čabraji izgori auto, plane i susjedima!'

Policija ništa ne poduzima

- Ova pucnjava nije ništa novo. I prije neki dan gledao sam sina s prozora kako se igra s vršnjacima. Pored njih su prohujali meci. Jer su budaletine koje dilaju drogu usred bijela dana pucali jedne na druge. Svaki splitski kvart ima najmanje tri skupine dilera. To svi znaju. Kada mi građani to znamo, čudo je da policija to ne zna. U mojem kvartu drogu dilaju s četiri „Smarta“ i jednim starim bijelim Golfom. Policija to zna.

Često se može vidjeti kako kvartovski policajci prolaze pokraj tih dilera Gledamo s prozora i čudimo se. Ili ih policajci ne poznaju, ili oni ne rade ništa, jer im je plaća sigurna. Stječe se dojam da policija ništa ne radi. Evo kao i sada, policija po pozivu dođe na mjesto zločina kada je sve gotovo. Mrtav ne bježi.

U Kaštel Kambelovcu ubijena jedna osoba, dvoje ranjenih

Zna se i tko je pucao. Zna se sve. Pucalo se na njih i ranije. Podnijet će se kaznene prijave. Statistički, policija je odradila svoj posao. Krenuti će dugotrajno suđenje. Sutra će se dogoditi nova pucnjava ili palež zbog osvete i kamo to ide. Sve dok netko od nas mirnih građana, kada mu dijete nehotice nastrada, ne uzme stvar u svoje ruke po cijenu zatvora – progovara Splićanin, čije ime iz razumljivih razloga izostavljamo, dodavši kako se baš i ne osjeća sasvim siguran u svojem gradu, jer mafijaške skupine ili kriminalci solo igrači danas vladaju gradom.

Deset metaka za Jozu Čabraju! U KBC-u Split leže i on i njegov nesuđeni 'egzekutor' Jale (33)
Deset metaka za Jozu Čabraju! U KBC-u Split leže i on i njegov nesuđeni 'egzekutor' Jale (33)

Jakova Šimića sumnjiče da je ubio Boljata i da je pokušao ubiti Čabraju, za što bi mogao “dobiti” najmanje 10 godina zatvora do dugotrajne kazne zatvorom. Povod je, neslužbeno doznajemo, pokušaj Boljatove osvete. Šimić je, navodno, pretukao Boljatova prijatelja pa ga je ovaj, s Čabrajom, došao osvetiti.

No upali su u zasjedu u kojoj su izvukli deblji kraj. Preostala trojica aktera obračuna, Mate Šuker (35) i Josip Šuker (30) i Toni Vitaljić (40), koji je u bijegu, odgovarati će za sudjelovanje u tučnjavi koja se u konačnici pretvorila u zločin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...