Obavijesti

News

Komentari 114

USKOK objavio za što tereti Mamića i četvoricu uhićenih

USKOK objavio za što tereti Mamića i četvoricu  uhićenih
1

"Osnovano se sumnja na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja i zlouporaba u gospodarskom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja..."

VIDEO

USKOK je u četvrtak ujutro na svojim stranicama objavio priopćenje u kojem navode da su donijeli rješenje o pokretanju istrage protiv Zdravka Mamića, Damira Vrbanovića, Marija Mamića, Igora Krote i Sandra Stipančića.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

USKOK je, na temelju rezultata provedenih izvida i kaznene prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, donio rješenje o provođenju istrage protiv petorice hrvatskih državljana (1959., 1959., 1982., 1970. i 1968.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja i zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja

Osnovano se sumnja da je I. okrivljenik, kao izvršni dopredsjednik i član Uprave GNK Dinamo, u razdoblju od prosinca 2004. godine do travnja 2015. godine, povezao u zločinačko udruženje II. okrivljenika, glavnog direktora GNK Dinamo i člana Uprave GNK Dinamo, III. okrivljenika, stvarnog voditelja poslovanja dvaju trgovačkih društava iz Švicarske i Arapskih Emirata, IV. okrivljenika, prokuriste i stvarnog voditelja poslovanja tri trgovačka društva iz Velike Britanije, te V. okrivljenika, prokuriste i stvarnog voditelja poslovanja četiri trgovačka društva iz Velike Britanije i Hong Konga, u cilju pribavljanja nepripadne imovinske koristi navedenim društvima, a time i III., IV. i V. okrivljenicima, kao stvarnim voditeljima poslovanja istih, a sve na štetu GNK Dinamo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U cilju realizacije opisanog I. okrivljenik je s III., IV. i V. okrivljenicima dogovarao zaključivanje fiktivnih sporazuma i ugovora između GNK Dinamo i društava iz Švicarske, Velike Britanije i Hong Konga o preuzimanju nepostojećih dugovanja GNK Dinamo prema igračima, te za nepostojeće usluge posredovanja prilikom transfera igrača, koje su u ime GNK Dinamo potpisivali I. i II. okrivljenici. Nakon što su u ime navedenih društava sačinjeni računi za takve nepostojeće usluge, I. okrivljenik je nalagao plaćanja na teret GNK Dinamo u korist tih društava, iako je znao da navedena društva nisu, niti su trebala poduzimati bilo kakve radnje u svezi transfera igrača.

Ujedno je I. okrivljenik s III. okrivljenikom dogovarao zaključivanje ugovora s igračima kojima će se ugovoriti da će transferno obeštećenje na koje će GNK Dinamo steći pravo, u slučaju da se pojedini igrač GNK Dinamo proda u drugi klub, u cijelosti pripasti društvu iz Arapskih Emirata.

Na opisani način su društvima iz Švicarske, Velike Britanije i Hong Konga, na štetu GNK Dinamo, ukupno neosnovano plaćeni iznosi od 10.125.829,00 eura i 500.000,00 britanskih funti, koji novac su III., IV. i V. okrivljenici koristili za svoje potrebe, čime je na štetu GNK Dinamo ukupno neosnovano plaćen iznos od najmanje 78.595.841,17 kuna.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a