Obavijesti

News

Komentari 253

Za Mamiće zatražili bezuvjetni zatvor: 'Uzeli su 117 mil. kn'

Za Mamiće zatražili  bezuvjetni zatvor: 'Uzeli su 117 mil. kn'
7

Smatramo da je Zdravko Mamić u potpunosti privatizirao Dinamo i da je prava na podjelu transfernog obeštećenja, koji su normalni u svijetu, davao samo radi svoje koristi, rekao je tužitelj

VIDEO

Kad sam blizu njih, dobijem ospice, rekao je Zdravko Mamić misleći na USKOK-ove tužitelje dok je jutros sjedao na optuženičku klupu. Pravosudnim policajcima je tako objasnio zašto je zamijenio mjesta s Milanom Pernarom. 

Na sudu se pojavio i Zoran Mamić koji je došao na tek nekoliko rasprava od njih gotovo 40. Njegova je prisutnost na suđenju u ponedjeljak neizbježna jer se okrivljenici trebaju očitovati o izmijenjenoj optužnici. Njih su tužitelji dostavili na posljednjoj raspravi, a obrane su imale samo dva tjedna da se o njima očituju. 

- Ne osjećam se krivim i ostajem pri onome što sam rekao - očitovao se Milan Perner. Da se ne osjećaju krivima ponovili su i Zdravko i Zoran Mamić te Damir Vrbanović. 

'Izbacite Mamiće i Vrbanovića ili vam slijedi sudska tužba!'
'Izbacite Mamiće i Vrbanovića ili vam slijedi sudska tužba!'

Sud je odlučio ograničiti trajanje završnih riječi, pa će tako USKOK imati sat i pol, a obrana po pola sata. 

Tužitelj Sven Mišković na početku suđenja podsjetio je da optuženici nisu htjeli tijekom suđenja odgovarati na pitanja tužitelja. Naveo je i kako je ispitano 97 svjedoka od kojih je 43 direktno ispitano na raspravi, a za ostale su pročitani iskazi. 

- Smatramo da je dokazano da su okrivljenici počinili kaznena djela kako im se to stavlja na teret - rekao je Mišković. 

- U vrijeme koje je kontrolirao Miran Pernar, Zoran Mamić izvršio je isplate više desetaka milijuna kuna i imao je višemilijunsku blokadu na svojim računima te je bio pod ovrhom zbog  duga Poreznoj upravi. Jedino što je Milan Pernar utvrdio tijekom nadzora jest da je zaprimio potvrdu od Zorana Mamića i njegove supruge iz koje proizlazi da je od 2005. do 2009. Zdravko Mamić posudio Zoranu Mamiću 39 milijuna kuna. No, proizlazi iz te potvrde kako je sredstva koja mu je Zdravko Mamić navodno posudio, Zoran Mamić potrošio do 2009. pa sigurno nije mogao vratiti iz njih pozajmice klubu 2011. Okrivljeni Milan Pernar tijekom poreznog nadzora nije utvrdio apsolutno ništa, već je samo uzeo mito od Zorana Mamića i zatvorio spis. Zašto je uopće Zoran Mamić dao mito Milanu Pernaru? Zato što je pod svaku cijenu pokušao prikriti porijeklo tog novca i da je Dinamovim novcem vratio pozajmicu Dinamu - rekao je tužitelj Mišković. 

'Zdravko, Zorane i Damire, morate napustiti Dinamo'
'Zdravko, Zorane i Damire, morate napustiti Dinamo'

Istaknuo je da je iznos koji je Mamić primio od Dejana Lovrena drugi dohodak, a ne pozajmica te je na tu uplatu trebao platiti više od 12 milijuna kuna poreza. 

- Smatramo da je Zdravko Mamić u potpunosti privatizirao Dinamo i da je prava na podjelu transfernog obeštećenja, koji su normalni u svijetu, davao samo radi svoje koristi. On je odlučivao koji će igrači imati pravo na transferno obeštećenje i dopuštao isplatu samo kada je bio siguran da će novac vratiti njemu ili osobi koju on odredi. Onima koji mu nisu htjeli dati novac, govorio je da nemaju pravo na podjelu transfera, kao u slučaju Ivana Bošnjaka - rekao je tužitelj Tonči Petković. 

Predložio je da okrivljenike sud proglasi krivima i izrekne im bezuvjetne kazne zatvora, piše Večernji list. 

Bivši supružnici Mamić postat će baka i djed: Kći čeka curicu
Bivši supružnici Mamić postat će baka i djed: Kći čeka curicu

Istaknuo je i da je Milan Pernar počinio kaznena djela u službi kojoj je cilj, među ostalim, braniti interese građana RH, a na ovaj način je oštetio državni proračun. 

Ostala trojica, Zdravko i Zoran Mamić te Damir Vrbanović oštetili su Dinamo za više od 117 milijuna kuna svojim postupanjem. Zdravko Mamić je, pritom, sebi pribavio 52 milijuna kuna, a njegov brat 25 milijuna kuna, kazao je Mišković. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 253
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu