Obavijesti

News

Komentari 70

USKOK zove Brkića: Morat će objasniti svoj odnos s Vargom

USKOK zove Brkića: Morat će objasniti svoj odnos s Vargom
1

Jedan od važnijih svjedoka je i potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, Milijan Brkić Vaso. Brkić bi s jedne strane trebao nadležnim tužiteljima objasniti odnos s Franjom Vargom...

VIDEO

Županijski sud u Osijeku produljio je za daljnja dva mjeseca istražni zatvor Franji Vargu i Blažu Curiću, okrivljenima u aferi SMS. 

Vargi, koji je uhićen 20. rujna u Belišću zbog sumnje da je za Zdravka Mamića krivotvorio SMS prepisku između bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog osječkog suca, u petak je istjecao ranije određeni jednomjesečni istražni zatvor. 

Blaž Curić uhićen je šest dana poslije zbog sumnje da je potaknuo Vargu na kazneno djelo sprečavanja dokazivanja jer mu je, kako ga se tereti, neposredno prije uhićenja dojavio da policija nad njim provodi mjere tajnog praćenja i prisluškivanja. Prema prijedlogu USKOK-a nadležni županijski sud u Osijeku u petak je obojici produljio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke, piše Jutarnji list. 

Žrtva seks skandala: 'Zbog tog kurveraja više nemam 900 kn'
Žrtva seks skandala: 'Zbog tog kurveraja više nemam 900 kn'

Jedan od važnijih svjedoka je i potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, Milijan Brkić Vaso. Brkić bi s jedne strane trebao nadležnim tužiteljima objasniti odnos s Franjom Vargom kojega, kako je sam izjavio, poznaje još iz vremena kad je Varga radio u policiji, neslužbeno je potvrđeno i za 24sata.

S druge strane, Brkić će gotovo sigurno biti suočen s pitanjima koja bi trebala razjasniti detalje njegova odnosa s Blažom Curićem, za kojega je Brkić rekao da je njegov "suborac, prijatelj i kum". Budući da istraga nije javna, nije bilo moguće doznati ni kada bi Brkić trebao biti ispitan niti u kojim okolnostima. 

Međutim, načelne teme njegova predstojeća svjedočenja nameću se i na temelju već dosad dostupnih informacija. Naime, Varga je u svojoj obrani govorio o svom odnosu s Brkićem. Pritom je rekao da je za njega odrađivao i neke poslove. O čemu se točno radi, je li tu bilo pitanje fabriciranja nekih dokumenata, kao u slučaju spomenute SMS prepiske, ili se radilo u nekim posve legalnim uslugama - nije bilo moguće doznati. 

'Nemamo mi što pričati!' Brkić i Karamarko se skoro potukli?
'Nemamo mi što pričati!'  Brkić i Karamarko se skoro potukli?

No, može se očekivati da će USKOK-ove tužitelje zanimati razjašnjavanje odnosa s Vargom. Usto, istražitelji su zabilježili telefonski kontakt između Brkića i Varge u tjednu Vargina uhićenja. Taj kontakt registriran je sredinom rujna dok je Varga bio pod tajnim policijskim mjerama. 

Podsjetimo, istražitelji su uz odgovarajući nalog suca istrage, stavili Vargu pod nadzor, a mjere su pukle već 20. rujna kada je Vargu na to upozorio tada nepoznati muškarac nazvavši ga iz zagrebačke Dubrave. Naknadno je za to osumnjičen Brkićev kum, ujedno i vozač ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, Blaž Curić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...