Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
201 komentara

'Nemamo mi što pričati!' Brkić i Karamarko se skoro potukli?

Novi tjednik Express donosi: Prošli tjedan su se Brkić i Karamarko navodno slučajno sreli ispred Kaptol centra. Susret je, pričaju svjedoci, trajao petnaestak minuta, a onda je buknula žestoka svađa...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
201 komentara

Iako je prije samo dvije godine sve uredio da Plenković glatko pobijedi na unutarstranačkim izborima, pa Plenković tad nije imao niti jednog protukandidata, nikad mu se nije vjerovalo.  

Mirogoj KAD IH JE UGLEDAO, OKRENUO SE Brkić napustio party: 'Katoliku nije mjesto među tim kur*ama'

Brkić je, naime, godinama bio desna ruka Tomislava Karamarka, na glasu kao jedan od najzaslužnijih što je 2012. Karamarko postao šef HDZ-a. Govori se da je kao glavni tajnik premrežio stranku svojim ljudima te da su mu mnogi odani. Upravo zbog svega toga, kao i činjenice da su on i Plenkovićev krug dva svijeta, današnje ga vodstvo, kaže nam naš sugovornik, nikad nije prihvatilo.


Foto: Robert Anic/PIXSELL
- U politici je valjda legitimno sve zaboraviti. Tako je Plenković vjerojatno zaboravio da je Vaso bio taj koji je kod Karamarka inzistirao da Plenković 2013. nosi listu za europske izbore. Ali s druge strane, ni ja, da sam predsjednik stranke, ne bih htio da mi je zamjenik netko kome ne vjerujem. Tako bi isto i Vaso sigurno razmišljao da je na Plenkovićevu mjestu. Neka se samo sjeti kako je svojedobno radio intenzivno na tome da makne Dragu Prgometa s mjesta zamjenika dok je Karamarko bio predsjednik.

'Plenković je moćan. Njega će poslušati svi.'

Samo, danas možda drukčije gleda na zapravo istu situaciju jer je on danas Prgomet. Kakva ironija, kaže nam naš sugovornik. Drugi sugovornik blizak Brkiću priznaje da je Plenković jak te da bi, ako bi tražio, mogao pridobiti i dobar dio županijskih organizacija da budu za Brkićevu ostavku. Možda bi se, nastavlja, usprotivile tek karlovačka i varaždinska organizacija. 

- Plenković je moćan. Njega će poslušati svi. Pa pogledajte samo kako se glatko riješio Dade Milinovića. Sve više pokazuje odlike lidera - rekao nam je drugi sugovornik.

Pozvao ga na kavu, a ovaj ga odbio...

No ima i onih u stranci koji kažu: Ako je Brkić svojedobno bio sposoban riješiti se Karamarka, samo nebo zna što može očekivati Plenković.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Karamarko i Brkić ne razgovaraju već dvije godine.

Prošli tjedan su se navodno slučajno sreli ispred Kaptol centra. Susret je, pričaju svjedoci, trajao petnaestak minuta, Karamarko je Brkića pozvao na kavu, ali ovaj ga je odbio riječima: 'Ti me nazivaš Judom i ja s tobom nemam što pričati na kavi'.

- Tu su se na kraju jako zakačili, susret je bio čak na granici da eskalira i u fizički obračun - priča nam sugovornik, a Brkić je za Express potvrdio da se sreo s bivšim šefom, ali da moli da detalje zadrži za sebe.

O čemu su govorili ostat će nepoznato, ali činjenica je da ih veže burna prošlost i mnogi zajednički poznanici.

Među njima je i Franjo Varga, optužen da je lažirao SMS-ove za Zdravka Mamića. Vargu je, kako su pisali mediji, upravo Karamarko spojio s Mamićem. Franjo Varga je za HDZ 2015. godine, kaže nam sugovornik iz HDZ-a, radio prljavu kampanju za Facebook, bio je zadužen za tzv. trolanje, provociranje. I to, kažu naši izvori, ne baš dobro.

Karamarko bez Brkića nikad ne bi postao šef HDZ-a. Ali Brkić je dužan i njemu..

Nakon što je HDZ na izborima 2015. osvojio 59 umjesto 65 mandata, koliko su najavljivale ankete, Karamarko je bio uvjeren da ga je pokrao Apis, agencija zadužena za informatičku obradu glasačkih listića. Navodno postoje i SMS-ovi koji idu toj tezi u prilog, a tad ga je u tome pokušao primiriti upravo Brkić. On je dao izraditi anketu i zatražio da svaka županijska organizacija iznova prebroji glasove, nakon čega je ispalo da je rezultat identičan, odnosno da nema govora o krađi glasova.

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
- Karamarko se tad malo bio primirio, ali i dalje je vjerovao da je pokraden. Brkić je u ovom slučaju bio realan - kaže nam naš sugovornik.
Činjenica je da Brkić bez Karmarka sad ne bi bio potpredsjednik Sabora i zamjenik šefa HDZ-a, a svojedobno i zamjenik, dok Karamarko bez Brkića nikad ne bi postao šef HDZ-a. I toga su obojica svjesni.

>>> Više čitajte u Expressu...

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message