Obavijesti

News

Komentari 6

Plenković na sjednici Vlade: Planiramo dovršiti razminiranje Hrvatske do Uskrsa 2026.

Plenković na sjednici Vlade: Planiramo dovršiti razminiranje Hrvatske do Uskrsa 2026.

Donijet će i odluke o nabavi i korištenju robe strateških robnih zaliha u svrhu provedbe mjera otklanjanja posljedica katastrofe uzrokovane potresom u Sisačko-moslavačkoj, Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji

VIDEO

Sjednica Vlade održat će se u četvrtak u 12,30 sati, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, izvijestili su ujutro iz Službe za odnose s javnošću Vlade RH.

Na dnevnom redu sjednice je 21 točka, a Vlada će razmotriti nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije (EU) , nacrt prijedloga zakona o osnivanju Centra izvrsnosti za prikupljanje, obradu i analizu podataka iz otvorenih izvora.

Donijet će i odluke o nabavi i korištenju robe strateških robnih zaliha u svrhu provedbe mjera otklanjanja posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije. i dopunu odluke o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života.

Jedna od točaka je i prijedlog odluke o davanju suglasnosti Ministarstvu znanosti i obrazovanja i Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u 2024. i 2025. za sklapanje Sporazuma o izgradnji zgrade i sportske dvorane Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra Čakovec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

PRATITE UŽIVO:

U uvodu je Plenković govorio o iskorištavanju sredstava EU za sanaciju šteta nastalih u potresima.

- Druga tema je porezna reforma koju smo predstavili jučer i mislim da je vrlo korisna za naše građane. To smo detaljno objasnili i to je na tragu naše politike poreznog rasterećenja - rekao je Plenković.

Nadalje je Plenković govorio o proljetnom paketu Europske komisije.

- Nema nikakve fiskalne niti makroekonomske neravnoteže. Kad je riječ o europskom stabilizacijskom mehanizmu, sjajno je da smo dio takovg okvira koji nam jamči stabilnost i gospodarski rast te sprječavanje većih udara na naš financijski sustav - rekao je Plenković.

- Predstavili smo i prijedlog Zakona o izbornim jedinicama, riječ je o manjoj modifikaciji postojećeg sustava. Ono što je važno je da je 14 županija ostalo u istoj izbornoj jedinici - rekao je Plenković.

- Niti jedan grad osim Zagreba nije podijeljen u različite jedinice nego su napravljene modifikacije s obzirom na geografsku i demografsku sliku Hrvatske - dodao je.

Osvrnuo se i na telefonsku sjednicu Vlade u ponedjeljak na kojoj su donesene nove cijene goriva.

- Htio bih spomenuti i ukupna ulaganja u zaštitu nakon poplava s kojima je bio suočen niz hrvatskim županija. Zahvaljujem svim službama i lokalnim jedinicama koji su uložili napore da zaštite imovinu - rekao je Plenković.

- Želim čestitati i ministrici kulture koja je sa gradom Osijekom organizirala i Panonski festival knjige. Ovaj je festival dobio veliku pozornost i zahvaljujem i HBK i zajednici nakladnika i knjižara - rekao je.

Danas će donijeti i plan protuminskog djelovanja kako bi se razminiravanje okončalo do 2026. godine.

- Nakon sjednice ćemo potpisati jedan sporazum sa predstavnicima Međimurske županije za izgradnju Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra Čakovec - rekao je Plenković.

Uskoro opširnije...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag