Obavijesti

News

Komentari 303

Beroš: Imamo ukupno 206 zaraženih od korona virusa

Beroš: Imamo ukupno 206 zaraženih od korona virusa
1

Stožer civilne zaštite morao je proglasiti nove mjere, pa tako od sutra više nema javnog prijevoza, zabranjeno je zadržavanje na svim javnim prostorima, vozit će samo taksiji...

VIDEO

Subota je u Hrvatskoj bila najgori dan otkako se pojavila epidemija korona virusa i Stožer civilne zaštite morao je proglasiti nove mjere, pa tako od sutra više nema javnog prijevoza, zabranjeno je zadržavanje na svim javnim prostorima, vozit će samo taksiji, te teško kažnjavati svi neodgovorni građani koji krše samoizolaciju.

Uživo: Imamo 38 novih zaraženih korona virusom od jutros

Uživo: Imamo 38 novih zaraženih korona virusom od jutros

Posted by 24sata on Saturday, 21 March 2020

Imamo 206 oboljelih, odnosno 78 novoooboljelih u zadnja 24 sata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Beroš je ponovio da ima previše građana ne poštuju mjere.

- To nije dobro i neće proći - istaknuo je Beroš.

U samoizolaciju moraju ići oni koji su kontakti oboljelih ili oni koji dolaze iz zemalja u kojima je zaraza - rekao je Bernard Kaić. 

- S vremenom će se možda pokazati da je u Hrvatskoj veliki rizik, zato je važno distancirati se od svih - pojasio je Kaić.

Alemka Markotić je navela da je dobra vijest da nema novih pacijenata na respiratoru, ali ipak je dodala da ima novih kandidata.

- U 24 sata imamo 78 novooboljelih, to je 2/3 od onoga što smo imali jučer. Krivulja je brzo krenula uzlaznom putanjom i koliko će ona biti strma ovisi o nama i našem ponašanju. Zahvalio je svim djelatnicima u zdravstvu i svim volonterima - rekao je Capak.

- Što se tiče javnog gradskog prometa, mi smo donijeli odluku da se privremeno obustavi tramvaji, a autobusi će se dezinficirati. Vidjet će se i koje su djelatnosti nužne, tako da će u autobuse moći ući samo oni koji su nužni da život funkcionira. Drugima neće biti dopušten ulaz u autobuse. Molim da se pomirite s tom činjenicom - rekao je Božinović.

Ispričao je da je na jednom otoku napadnut policajac koji je upozorio na kršenje mjera i htio zaštiti ostale građane, kao i obitelj osobe koja ga je napala.

- E to neće dozvoliti - rekao je Božinović.

Istaknuo je da je i danas bilo otvorenih kafića.

- To je nešto nečuveno. Što se tiče policije, ona je tu da sačuva red, mir, zdravlje i demokratske vrijednosti - kaže Božinović i ističe da se ljudi moraju razići s javnih površina. Policija koristi megafone i svjetlosne signale da upozori građane.

- Koristit ćemo i usluge teleoperatera kako bi svima dolazile poruke kako se ponašati u raznim situacijama. Ako se ne postigne cilj, policija će upotrijebiti i druge ovlasti, to znači kazne od 5 do 10 tisuća kuna. Danas je bilo neodgovornih koji su širili panične poruke putem društvenih mreža. S takvima ćemo se obračunati, uhvatit ćemo ih - poručio je Božinović pa dodao:

- Izlazak na zrak ne smije biti na druženje i razgovore, toga neće biti dok traju mjere - upozorio je.

Capak je naveo da je 12 liječnika zaraženo. Komentirao je i slučaj u Vinogradskoj bolnici.

- Primljen je pacijent koji je trebao operaciju slezene, kasnije se saznalo da je bliski kontakt pozitiv ne osobe, navečer je napravljen test i ujutro je potvrđeno da je pozitivan. Još se utvrđuje tko je s njim bio u kontaktu i tko će morati u samoizolaciju - rekao je Capak o slučaju u Vinogradskoj bolnici. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 303
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda