Obavijesti

News

Komentari 50

'Stvari nisu kako su ih prikazali Bane i Plenković. Očekujem da sazove poljoprivrednu avijaciju'

'Stvari nisu kako su ih prikazali Bane i Plenković. Očekujem da sazove poljoprivrednu avijaciju'

Osim opasnih relativiziranja, imamo nove elemente, pa očekujem da sazove 50 novinara i angažira barem poljoprivrednu avijaciju, rekao je predsjednik u Zadru i pozvao Plenkovića da kaže što se dogodilo

VIDEO

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na sjednici u prigodi obilježavanja 20. obljetnice rada i proslave Dana Sveučilišta u Zadru, gdje je komentirao današnju presudu  zbog komentara i prijetnji premijeru Plenkoviću.

POGLEDAJTE VIDEO

- Kad je policija prijavila ljude koji su meni prijetili u Kninu, onda sam kao premijer, koji njie sudjelovao u njihovoj prijavi, rekao to je bezveze, nemojte ih prijavljivati. Bilo bi dobro da je naš sadašnji premijer to rekao, jer to je ipak policija koja je podnijela prijavu. Sud je to odbio, to se smije. Ne slažem se sa svakom odlukom suda, ali to mi se čini kao nešto što političari moraju izdržati. Ja sam bio na listi zločinaca koji su izdali Hrvatsku, pa šta ... to vam je moj komentar - rekao je Milanović.

Oslobođen dvojac iz Zadra: Bili su osumnjičeni zbog komentara i prijetnji premijeru Plenkoviću
Oslobođen dvojac iz Zadra: Bili su osumnjičeni zbog  komentara i prijetnji  premijeru Plenkoviću

O slučaju ministrice Tramišak i prijetnji rekao je kako je nešto pročitao, ali da ne može komentirati. 

O istragama protiv ministara kaže:

- Nisam ja kao premijer imao takvu situaciju. Ne znam, to je stvar premijera. Ne završi svaka istraga optužnicom, i svaka optužnica kaznom. To je ocjena premijera, nisam imao takvo iskustvo. Ne znam kako bih postupio. Vjerujem da svi koji nisu osuđeni, tehnički su nedužni i to znači da su nedužni. To je stanje odgovornosti i s tim nije za igrati se. Kad to prestanemo tretirati kao jedno od ustavnih načela, prvu i zadnju će imati DORH - rekao je.

- Govorio sam o tome da je opasno da DORH privodi ministre i lišava ih slobode. Ne govorimo tu o postupcima, nego o lišavanju slobode, prosto rečeno – hapšenje. Ministra uhapsiti, ne dolazi u obzir bez suglasnosti Vlade - rekao je Milanović. Naglasio je da ministar mora imati isti imunitet kao i zastupnici.

- Rekao sam Plenkoviću, sutra će tebe netko dići i pola Vlade  i onda će zbog procjene nekog državnog odvjetnika, koji nije biran, Vlada pasti, morat će se ići na izbore. Takvu vlast ne smije imati nitko, samo Bog - rekao je.

Milanović u Vinkovcima: 'Ono što smo mi prošli nije nitko u Europi u posljednjih 30 godina'
Milanović u Vinkovcima: 'Ono što smo mi prošli nije nitko u Europi u posljednjih 30 godina'

Istraga oko pada letjelice

- Hrvatska je zemlja dosta visoke razine sigurnosti, ali apsolutne sigurnosti nema - rekao je spomenuvši dvostruko ubojstvo u Pločama. 

Komentirao je i pad letjelice i istragu.

- Premijer je tvrdio da se radi o bombi, eksploziji, gdje sad. Ajde da vidim sada da sazove presicu. Avione ne može dobiti, to sam zabranio do daljnjega, pa neka pokazuje krhotine ili nalaz forenzike. Neka sazove tiskovnu konferenciju i neka pokaže novinarima, kao što je pokazivao krhotine i bajao o tome što se dogodilo. Ja ne znam jer nisam stručnjak za to. Čekam nalaz. Neka pokaže nalaz Centra za vještačenja, čija vještačenja su 90 posto dokaz na sudu, nema većeg autoriteta za to, osim HDZ-a.

- Pitajte premijera, kad će sazvati konferneciju. Ja bih mogao, ali neću. Istraga je otišla dalje, pravim ekspertima. Neka kaže javnosti što su ti eksperti utvrdili - rekao je Milanović na pitanje kad će biti objavljeni rezultati istrage. 

Milanović: Kad vidim da Rusija eksperimentira s hipersoničnim oružjem, ne osjećam se dobro
Milanović: Kad vidim da  Rusija eksperimentira s hipersoničnim oružjem, ne osjećam se dobro

- Osim opasnih relativiziranja, imamo nove elemente, pa očekujem da sazove 50 novinara i angažira barem poljoprivrednu avijaciju. Tu istragu vodi DORH koji u njoj ne sudjeluje, osim kad treba izdati priopćenje da se umiri javnost. A izdao ga je onda kad se utvrdilo da stvari nisu baš onakve kako su tvrdili mali Bane i Plenković - rekao je.

- S obzirom da ova istraga neće završiti kaznenom prijavom ili pokretanjem istrage protiv neke osobe, da se radi o slučaju iz nacionalne sigurnosti, jedinstvenom, srećom ne fatalnom, što ne bi bilo normalnije formirati neko istražno povjerenstvo sa stručnjacima da oni donesu mišljenje, da oni provedu istragu. Ovo ne može biti kaznena istraga, tu ne može biti ni nepoznatog počinitelja, ovo je sigurnosna istraga, a ne da daš taj posao vojnoj policiji, koja ono što sazna prenese Banetu, a ovaj to prenese Plenkoviću i oni su pred kamerama 24/7” - rekao je Milanović.

- O tome nisam govorio jer nisam imao kompletnu informaciju... Želim znati što se dogodilo, kako je moguće da je palo tijelo od šest tona na travnjak, i da je bilo puno eksploziva, koje je eksplodiralo, a nema nigdje tragova štete.. Ja to ne razumijem dovoljno dobro pa čekam eksperte. Je li bilo uopće tragova eksploziva? Ne mogu to na Googleu vidjeti, to je potrebno u laboratorij odnijeti - rekao je.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca