Obavijesti

News

Komentari 43

Milanović u Vinkovcima: 'Ono što smo mi prošli nije nitko u Europi u posljednjih 30 godina'

Milanović u Vinkovcima: 'Ono što smo mi prošli nije nitko u Europi u posljednjih 30 godina'

Sudjelovao je na obilježavanju 15. obljetnice ustrojavanja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović danas je u Vinkovcima sudjelovao na obilježavanju 15. obljetnice ustrojavanja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pozdravio je pripadnike Gardijske oklopno-mehanizirane brigade te komentirao situaciju u Ukrajini.

Milanović: Pregovori o izbornoj reformi u BIH su propali zbog pokušaja unitarizacije zemlje
Milanović: Pregovori o izbornoj reformi u BIH su propali zbog pokušaja unitarizacije zemlje

- Rat bijesni u Ukrajini, jedna velika zemlja napala je drugu manju zemlju. I kako to često biva u povijesti, slabo se uči, a cijenu plaćaju oni najslabiji i najsiromašniji. Kada je Hrvatska prolazila kroz svoju kalvariju i užas podrške iz svijeta nije bilo osim međunarodnog priznanja koje je došlo kasno. Oružja još manje. Sve što su vaši prethodnici ostvarili, ostvarili su potpuno sami, bez ičije pomoći uz opstrukcije - kazao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Godinama smo dokazivali i vjerovali da je naš put bio težak, s greškama, krvav, ali prije svega pošten, pravedan i s ciljem koji podržava ogromna većina hrvatskog naroda. Vojništvo i vojnički poziv je nešto drugo, nije kao svaka profesija. Domovina, republika Hrvatska je iznad svega toga. Tu smo da je, u slučaju da bude potrebe, zajednički branimo. Ono što je prošla naša nacija nije prošla niti jedna u Europi u posljednjih 30 godina. Na tome stojite i gledajte naprijed, i u nebo, i pred sebe, svjesni da to obvezuje i svjesni da to moramo čuvati i odgovaramo svojom čašću za ono što su ljudi prije nas ostavili, a mnogi, kao i stotine vaših suboraca, danas nisu među nama. Živjeli do sljedeće obljetnice i domovini vjerni! - rekao je.

POGLEDAJTE IZJAVU MILANOVIĆA O PREGOVORIMA U BIH: