News

Komentari 47

VIDEO Trut: Pronađen je nestali avion Cessna, nema preživjelih

VIDEO Trut: Pronađen je nestali avion Cessna, nema preživjelih

Nestali avion Cessna pronađen je u 10.50 sati u šumovitom i brdovitom predjelu Broćanca, kod Rakovice

Dijelovi zrakoplova koji je u nedjelju nestao na letu iz Splita za Njemačku uočen je dronom na području Bročanca kod Rakovice, rekao je Hini glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća Danko Petrin.

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut održao je konferenciju za medije u 12 sati.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Bilo je 400 tragača i oni su izvršili svoju zadaću i pronašli letjelicu. Čim je uočena iz zraka, poslane su zemaljske snage. Nažalost, potvrđeno je da su svi putnici letjelice Cessna poginuli i slijedi policijski očevid. U ime svih operativnih snaga izražavam sućut obitelji i prijateljima poginulih - rekao je ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut.

POGLEDAJTE VIDEO

Slijedi kriminalistička istraga, a svoj dio istrage preuzet će i glavni zrakoplovni istražitelj.

- Istraga nije završena danas, ona će još potrajati - rekao je Trut.

Istaknuo je da ovakva zrakoplov nema crnu kutiju.

Kako je izgledala cijela potraga pročitajte OVDJE.

- Avion je pronađen par stotina metara od Broćanske kose. Ovaj zrakoplov, koliko ja znam, nema crnu kutiju. Ovaj potražni kamp ostaje na mjestu. Dio snaga ćemo povući, a dio će ostati pomagati s izvlačenjem letjelice i poginulih - kazao je.

Pilot je zvao u pomoć prije pada zrakoplova, naveo je Trut te istaknuo da vremenski uvjeti zaista nisu bili povoljni za letenje.

- Dijelovi zrakoplova su detektirani uz pomoć drona, nakon čega su na mjesto pada letjelice upućene zemaljske snage HGSS-a i pripadnici policije koji su osigurali mjesto nesreće. MUP dalje nastavlja svoje radnje i kreće očevid. Nažalost, potvrđeno je da su svi putnici iz aviona poginuli i ovim putem izražavamo sućut obiteljima - poručio je Josip Granić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja.

Više od 200 pripadnika HGSS-a iz svih stanica od jutros je bilo uključeno u zahtjevnu potragu na širem području sela Bročanac. Dio ekipa iz udaljenijih krajeva Hrvatske vraća se u svoje stanice, ali HGSS i dalje ostaje na terenu.

- Kriminalistička policija i inspektor za zrakoplovne nesreće odradit će istragu, nakon čega ćemo znati imamo li još kakvih zadaća. Dakle dio ljudi ostaje na terenu u slučaju potrebe - kazao je Granić.

- Izmjena vremenskih uvjeta omogućila nam je kvalitetniji pregled terena - rekao je pročelnik HGSS-a Josip Granić te dodao da su na mjestu gdje su pronašli avion snažne vrtače. 

- Teren je mokar, šuma je gusta, vidjet ćemo hoće li biti poteškića s izvlačenjem letjelice - dodao je Granić.

Najčitaniji članci