Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Usmrtila studenticu u Splitu: 'Priznajem, vozila sam pijana'

Gotovac Soldić je optužena da je pod utjecajem alkohola vozila Audi A3 i na pješakom prijelazu u Poljičkoj cesti, dok joj je na semaforu bilo crveno, udarila studenticu Mariju Ćorić prednjim bočnim dijelom

Split: Sudjenje Ivani Teni Gotovac za prometnu nesreću u kojoj je poginula djevojka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
116 komentara

Glavna rasprava Ivani Teni Gotovac Soldić (39) započela je pred splitskim Županijskim sudom u ponedjeljak priznanjem optužene. Bivša djelatnica HAC-a priznala je naime sve navode iz prve točke optužnice: da je 23. listopada 2018. godine u Splitu oko 21,20 sati, vozeći pod utjecajem alkohola prošla kroz crveno svjetlo na Poljičkoj ulici brzinom od oko 70 km/h, nije se zaustavila pješacima pa je tako na križanju, na pješačkom prijelazu, udarila 19-godišnju Mariju Ćorić, studenticu iz Čapljine, na mjestu je usmrtivši. Nije priznala drugu točku optužnice međutim, a to je kasnije pojasnio njen odvjetnik.

Split: Sudjenje Ivani Teni Gotovac za prometnu nesreću u kojoj je poginula djevojka | Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

- Obrana će u ovom postupku, u okviru prve točke optužnice, stav je moje branjenice, isključivo isticati i naglašavati maksimalno žaljenje i kajanje zbog počinjenog. Što se tiče druge točke optužnice, uz dužno žaljenje, mora se napomenuti da izostaje objektivni uvjet kažnjivosti jer se navodi kako je žrtva preminula na licu mjesta. Dakle, nije bilo osobe kojoj se mogla pružiti pomoć te nema objektivnog obilježja kaznenog djela pod točkom dva - uvodno je rekao odvjetnik Zoran Mataić. Tužiteljica Rene Laura je naglasila kako je optužena bila svjesna da može izazvati prometnu nesreću te je sjela za upravljač Audija pristajući na takvu posljedicu, kao i da je bila svjesna svojih postupaka nakon nesreće, odnosno nezaustavljanja nakon naleta na nesretnu pješakinju.

POGLEDAJTE VIDEO:

PIJANA VOZILA U SPLITU Prijeti joj 12 godina: Optužili vozačicu, usmrtila je djevojku

Ivana Tena Gotovac Soldić je na splitski sud stigla iz zatvora na Bilicama gdje je u pritvoru od uhićenja, nekoliko sati nakon tragedije. Iako joj, vidljivo je to bilo danas, boravak iza rešetaka nije ugodan te očigledno žali zbog nesreće – u jednom trenutku je zaplakala, brzo se ipak pribravši, dok je na ročištu uglavnom bila izuzetno tiha i skrušena – čitanje optužnice evociralo je horor koji se odvijao te večeri. Imala je najmanje 1 gram po kilogramu alkohola u krvi, vozila je Audi A3 sedan splitskih registracija u vrijeme kada joj je bila izrečena zabrana upravljanja za B kategoriju, za njen smjer kretanja Poljičkom je bilo crveno svjetlo na semaforu te je brzina bila iznad ograničenja. Napokon, nije se zaustavila nakon udarca u djevojku koja je odbačena s asfalta na zelenu površinu uz prometnicu.

PROJURILA KROZ CRVENO U SPLITU Pokosila je studenticu: Pijanoj vozačici još 3 mjeseca pritvora

Tragedija je još gore zazvučala kada je progovorio zastupnik obitelji. Djevojka je naime samo 20-ak dana prije nesreće upisala Građevinski fakultet, prvu godinu na smjeru geodezije, a potom je priložio smrtovnicu njenog oca, koji je umro 15. ožujka ove godine. Dok je čekao red za plaćanje električne energije, samo se srušio i preminuo.

Sudac Dinko Mešin je nakon današnjeg ročišta zakazao objavu presude za 11. srpnja.

Možda vas zanima i ovo:
Message