Obavijesti

News

Komentari 56

Usmrtio partnericu cjepanicom: 'Bože, pa zašto ju je ubio? Katarina je Miljenka obožavala'

Usmrtio partnericu cjepanicom: 'Bože, pa zašto ju je ubio? Katarina je Miljenka obožavala'

Katarinu Špoljar Furač (71) cjepanicom je ubio izvanbračni partner Mile Milenković (70). Tvrdi da je nožem krenula na njega. Stanovnici Gornje Plemenšćine kod Pregrade su u šoku

VIDEO

Vidio sam Miljenka u petak ujutro. Šetao je od vrata do ugla vikendice i tako par puta. Gledao je u pod i samo šutio. Nekoliko minuta kasnije stigla je policija pa sam se spustio da vidim što se to pobogu događa. On je samo šutke otišao s policajcima u kuću, a meni su rekli da ne mogu biti tamo pa sam otišao , priča Josip Kranjec (57), sin Katarininog bivšeg partnera Augusta Kranjeca (78) koji žive 200-tinjak metara od Katarinine vikendice u Gornjoj Plemenšćini kod Pregrade. 

POGLEDAJTE VIDEO: Usmrtio ju je cjepanicom 

Pokretanje videa...

Ubijena 01:23

U njoj je u petak Mile Milenković s više udaraca cjepanicom ubio izvanbračnu suprugu Katarinu Špoljar Furač. Milenkovića su u nedjelju doveli pred sutkinju istrage Županijskog suda u Zagrebu koja ga je poslala u istražni zatvor na mjesec dana kako ne bi pobjegao. 

Milenković je u svojoj obrani tvrdio, neslužbeno doznajemo,  kako ga je Katarina oko 3.30 sati zazvala iz drugog dijela kuće. Kad se ustao i otišao vidjeti zašto ga zove, tvrdi, s police je uzela nož i krenula na njega pokušavajući ga ubosti. On je zgrabio cjepanicu i udario je po glavi. Kad ju je lupio nož joj je pao iz ruke, a on ga je podigao i oprao, a cjepanicu je bacio. Rekao je, neslužbeno doznajemo, kako se nakon toga više ničeg ne sjeća.

U ožujku 2020. Katarina se nakon potresa iz Zagreba preselila u Gornju Plemenšćinu, a s njom je došao i Miljenko, mještanima potpuno nepoznati muškarac. No, kako kažu, prihvatili su ga jer ga je Katarina uvijek hvalila. 

- On je tu bio da joj pomogne oko dvorišta, vrta i poslova u kući jer je bila bolesna i sama to nije mogla. Čuo sam samo da je u Zagrebu bio beskućnik i da je živio u kontejneru, a Katarina ga je spasila i dovela ovdje. Ne želim ulaziti u to je li bilo nešto između njih dvoje, ali ona ga je uvijek zvala “moj Miljenko”. Obožavala ga je, a i on se prema njoj lijepo ponašao - priča nam August pa nastavlja.

- Katarina i ja nekad davno o bili smo partneri, no ostali smo prijatelj.  Često smo se čuli i viđali, čak i kad je on bio tu. Svi smo si međusobno pomagali. Posljednji put smo se čuli u četvrtak prije podneva, samo nekoliko sati nakon što ju je ubio... Bože, pa zašto? Nikad ne bih rekao da je takav čovjek, niti da bi nekog ozlijedio. Bio je i veliki vjernik, ali tko može znat što se događalo u četiri zida - tužan je August, kojeg je vijest o Katarininoj smrti prilično pogodila.

Augustov sin Josip ispričao nam je kako je Miljenko često i kod njih znao dolaziti te im pomagati u poljoprivredi i poslovima oko kuće.

- Kad bi završili s poslom često bi ga ponudili ručkom ili večerom, a uz to i rakijicom. Skupa smo znali popiti koju čašicu, ali nikad ne bi rekao da je alkoholičar niti da bi bio nasilan - kaže Josip. August je dodao kako  ni Katarina nikad nije bila problematična.
- Ona je bila bolesna i teško se kretala. I kad smo bili u vezi, nikad nije bila bezobrazna ili agresivna. Prošla je puno toga, ali je bila dobra. Žao mi je što se ovo dogodilo - priča August.

Katarina je godinama tragala za nestalim posinkom Marijanom, sad ju je brutalno ubio partner
Katarina je godinama tragala za nestalim posinkom Marijanom, sad ju je brutalno ubio partner

Istražiteljima je problem bio utvrđivanje identiteta osumnjičenog koji nije imao ništa od dokumenata, ni osobnu ni domovnicu. Kako bi uopće utvrdili tko je policija je morala posegnuti u kartoteku te je u starim osobnim iskaznicama tražila otiske prstiju i uspoređivala ih s otiscima osumnjičenog Milenkovića. Na kraju su u papirima uz osobnu iskaznicu izdanu 16. srpnja 1970. naišli na otiske prstiju koji se podudaraju s osumnjičenikovim i tako sa sigurnošću utvrdili njegov identitet. 

ŽDO ga tereti da je oštećenicu, u namjeri da je liši života, tvrdim predmetom više puta udario po glavi i vratu.. Na mjestu je preminula. Na prozoru zelene vikendice u malom zagorskom mjestu Gornja Plemenšćina danas u spomen na ubijenu stoje dva crvena lampiona.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić