Obavijesti

News

Komentari 268

Uspjeli su se spasiti: Obitelji s bolesnim sinom izgorio je dom

Uspjeli su se spasiti: Obitelji s bolesnim sinom izgorio je dom
6

Toplina se s dimnjaka kuće obitelji Šumak proširila na krovište i zapalila im dom. Roditelji Marijeta i Josip strahuju za troje mališana zbog nadolazeće zime

VIDEO

Obitelj Šumak iz Grtovca kraj Budinščine u Zagorju u četvrtak poslijepodne ostala je bez onog najbitnijeg - bez krova nad glavom.

- Baš sam hranila malog Antonija kad je iznenada nestalo struje, a na tavanu je nešto počelo tutnjati. Uplašila sam se, uzela djecu u naručje i istrčala iz kuće - prisjeća se trenutaka užasa mama Marijeta Šumak (24).

Prestravila se vidjevši kako plameni jezici gutaju krov, no bila je dovoljno prisebna da nazove muža i vatrogasce.

Ona sa suprugom Josipom (34), sinom Antonijem (1) te kćerima Lukrecijom (3) i Josipom (2) živi u trošnoj kućici kraj Budinščine koju dijeli sa svekrvom. Maleni Antonio ima parcijalnu trisomiju 2. kromosoma. Liječnici su roditeljima više puta govorili da dječak neće preživjeti. Iako ne govori i ne hoda, roditelji su optimistični i vjeruju da će mu pomoći velikom ljubavlju.

Spavaju u jedinoj sobi koja je ostala neoštećena

- Sve nam je izgorjelo i sada nagurani spavamo u jedinoj sobi koja je ostala neoštećena. Ostalo možemo srušiti i graditi ispočetka jer ono što nije oštetila vatra, uništila je voda kojom su je gasili - nesretan je Josip. Kaže kako su na tavanu, osim ljetne odjeće i dječjih kolica, držali knauf ploče i materijal kojim su planirali obnoviti kuću pa vjeruje kako je toplina dimnjaka zapalila nešto od toga. Šteta je, procjenjuju, nekoliko desetaka tisuća kuna.

- Hitno nam treba građevinskog materijala za popravak kuće jer uskoro dolazi zima. Treba nam svega, od hrane u nepokvarljivim namirnicama pa do igračaka, vlažnih maramica, opreme i raznih potrepština - očajna je majka Marijeta.

Možete im pomoći uplatom

Žiro-račun su otvorili na ime kćeri pa im možete pomoći uplatom na račun u Zagrebačkoj banci: Josipa Šumak, broj računa 3239514962, IBAN: HR 8823600001000000013

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 268
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...