News

Komentari 1

Usred potresa joj nestao pas u Petrinji: Nalazniku nudi novac

Usred potresa joj nestao pas u Petrinji: Nalazniku nudi novac

Razoran potres koji je 29. prosinca pogodio Sisačko-moslavačku županiju izazvao je strah kod svih stanovnika. Osim ljudi, potres je prestrašio i brojne ljubimce koji su pobjegli od svojih domova

Od utorka, kada je razoran potres pogodio Petrinju i okolna područja, vlasnica predivnog akita inua koji se zove Hachi, traga za svojim ljubimcem. 

'Nestao za vrijeme potresa u Petrinji. Ako je ikako moguće, zadržite ga kod sebe dok ne dođemo. Novčana nagrada za nalaznika', napisala je vlasnica na plakatu i objavila Hachijevu fotografiju.

Na dnu plakata vlasnica je ostavila brojeve telefona i pozvala sve da ih kontaktiraju na brojeve 099/6721765 i 091/5030 475 ukoliko uoče Hachija. 

Mnogi aktivisti obilazili su proteklih dana pogođeno područje i nekontrolirano odvozili pse iako nisu utvrdili jesu li ti psi doista napušteni ili imaju svoje domove.

Najjednostavnije upute o pomaganju objavili su nedavno iz Azila Dumovec koji ima iskustva sa spašavanjem životinja županjske Posavine:

1. Odvedite psa na očitanje mikročipa najbližem veterinaru:

PETRINJA
Adresa: Ulica Ljudevita Gaja 40A
Mobitel: 098 17 69 532

GLINA
Adresa: Žrtava Domovinskog rata 60
Mobitel: 098 599 098

2. Ako ste očitali podatke o vlasniku psa putem mikročipa, nazovite ga. Ako vlasnik može prihvatiti psa, odvedite mu ga. Ako to nije moguće ili niste uspjeli stupiti u kontakt s vlasnikom, nazovite Info centar Dumovec na telefon 01 2008 354.

3. Info centar u suradnji s ostalim djelatnicima Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba organizirat će prijevoz i smještaj životinje. U suradnji s nadležnim ministarstvom vodimo evidenciju nađenih životinja kako bi ih se lakše vratilo vlasnicima kad se za to otvori mogućnost.

4. Info centar Dumovec nazovite i u slučaju svih dodatnih pitanja ili dvojbi.

5. U Sklonište možete donijeti hranu i poslastice za pse i mačke s područja pogođenog potresom te se javiti ako ste u mogućnosti privremeno udomiti psa ili mačku.

Najčitaniji članci