Obavijesti

News

Uz novu platformu obrtnici će brže steći digitalna znanja

Uz novu platformu obrtnici će brže steći digitalna znanja
10

Poduzetnici i obrtnici popratili su predstavljanje projekta Tele2 'Biznis akademija' u zagrebačkoj Obrtničkoj komori. Prva je to platforma čiji je cilj educirati i obrtnike i poduzetnike o digitalizaciji poslovanja

VIDEO

Biznis akademijom Tele2 želi hrvatskim obrtnicima i malim poduzetnicima dati na važnosti jer su svjesni da su upravo oni važni stupovi hrvatskoga gospodarstva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:24

Namjera je pomoći im da što lakše prebrode eventualne edukacijske nedostatke te usvajanjem novih znanja i vještina dati dodatni vjetar u leđa njihovu poslovanju.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

biznis_akademija biznis_akademija biznis_akademija
34
| Foto: Igor Soban/PIXSELL, ilustracija

Želja Tele2 je stoga, a ujedno i cilj, zajedničkim snagama, kroz Biznis akademiju, stvoriti nove, stvarne i održive vrijednosti u poslovanju, izjavio je na predstavljanju projekta Biznis akademije predsjednik uprave Tele2 Viktor Pavlinić.

biznis_akademija

U Obrtničkoj komori u Zagrebu predstavljen je projekt Biznis akademija, platforma za edukaciju obrtnika i poduzetnika o digitalizaciji poslovanja, čiji je idejni začetnik i inicijator Tele2, a provest će je u suradnji s Obrtničkom komorom Zagreb uz medijsko pokroviteljstvo 24sata. Prva je to platforma čiji je cilj educirati i obrtnike i poduzetnike o digitalizaciji poslovanja kako bi se stvorila i razvila nova, održiva ekonomska vrijednost u društvu.

Projekt su predstavili Viktor Pavlinić, predsjednik uprave Tele2, dr. sc. Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb, Boris Trupčević, direktor Styria Media International za Hrvatsku, doc. dr. sc. Vatroslav Škare, docent s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, gđa. Nera Pavić. Poduzetnici i obrtnici s korištenjem novih tehnologija u poslovanju upoznat će se putem videozapisa na portalu www.biznisakademija.hr, ali i radionica koje će Biznis akademija održavati jednom mjesečno.

- Zbog puno posla i administracije ne stignemo raditi na sebi, a malo slobodnog vremena najčešće imamo u večernjim satima. Zato je Biznis akademija idealna platforma za obrtnike - rekao je Mirza Šabić.

biznis_akademija

Boris Trupčević, član uprave 24sata, rekao je kako su poduzetništvo, obrazovanje i digitalizacija tri stvari koje mogu mijenjati Hrvatsku:

- Živimo u digitalnom svijetu i 24sata kao predvodnik u digitalizaciji prikupio je golemu količinu znanja za koje vjerujemo da može pomoći obrtnicima.

biznis_akademija

Nera Pavić vjeruje da će poduzetnici sad moći ostvarivati bolje rezultate.

- Poduzetnici će dobiti ono što im je potrebno jer danas, nažalost, ideja nije dovoljna - rekla je Pavić.

biznis_akademija

S njom se slaže i Vatroslav Škare, koji će obrtnicima držati radionice.

- Marketing i prodaja nužne su karike za male poduzetnike i obrtnike. Oni najčešće imaju male budžete, a nemaju ni puno vremenskih resursa. Kroz radionice ćemo ih stoga educirati i motivirati - objasnio je Škare. Radionice će, kaže, temeljiti na iskustvu rada s poduzetnicima koje su njegovi studenti stekli kroz praksu kolegija Digitalni marketing.

biznis_akademija

- Bolje ćemo ih upoznati s tržištem, digitalnim medijima i platformama te im otkriti koja je platforma najbolja za pojedinačni obrt. Naučit ćemo ih kako stvarati sadržaj, kako presresti potrošače i kako unaprijediti poslovanje - zaključio je Škare.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.