Obavijesti

News

Komentari 0

Užas na sjeveru Hrvatske: 'U šoku smo, zašto je pokušala ubiti svoje dvogodišnje dijete?'

Užas na sjeveru Hrvatske: 'U šoku smo, zašto je pokušala ubiti svoje dvogodišnje dijete?'

Žena (30) za zlostavljanje djeteta lažno optužila svog supruga. Dijete je lakše ozlijeđeno i nalazi se u bolnici

Nekoliko stotina žitelja naselja na području sjeverne Hrvatske šokirano je spoznajom da je njihova 30-godišnja sumještanka pokušala ubiti kćer staru godinu i pol dana. Posebice jer je osumnjičena i rođena u tom naselju i svi je jako dobro poznaju. Nakon završene škole odselila se u Zagreb gdje je živjela godinama do povratka u rodni kraj.

- Razgovarala sam u srijedu s njom i ništa mi nije dala za zaključiti da ima nekih problema. Ponovo sam ju pokušala nazvati poslijepodne kad je izbio požar na njihovoj vikendici, ali se nije javljala – kazala nam je njezina poznanica.

Dodala je kako je kasnije saznala da je njezina prijateljica otišla na policiju prijaviti da je suprug zlostavljao dijete. Rekla je također da se osumnjičena prije nekih pet godina vratila u rodno mjesto iz Zagreba, gdje je i upoznala supruga.

Šok u unutrašnjosti Hrvatske: Žena pokušala ubiti dijete (2) i još lažno prijavila kazneno djelo
Šok u unutrašnjosti Hrvatske: Žena pokušala ubiti dijete (2) i još lažno prijavila kazneno djelo

Doselili su se u obiteljsku kuću njezinih roditelja i nakon par godina dobili kćer jedinicu. Suprug radi u obližnjem gradiću udaljenom ni 10-tak kilometara od mjesta gdje žive, dok je ona ostala kod kuće s djetetom jer nije zaposlena.

Drugi susjedi su nam rekli da su je gotovo svakodnevno viđali kako šeta s djetetom, bilo da ga drži za ruku ili vozi u kolicima. Govore da je pokazivala veliku ljubav prema djetetu i stoga još uvijek ne mogu povjerovati da se takvo što dogodilo.

- Živjela je svoj život i nikada nismo čuli da je dopirala neka svađa iz kuće ili čuli neki trač da se ona i suprug ne slažu. No, neke stvari uvijek ostaju unutar četiri zida, pa je teško bilo što reći - kaže nam jedan mještanka.

Za supruga mještani govore da je pristojan i uvijek je pozdravljao i da je od supruge mlađi godinu ili dvije. Zbog toga su i svi zaprepašteni pokušajem ubojstva djeteta za što je majka lažno optužila supruga.

Na sreću dijete je lakše ozlijeđeno i nakon ukazane pomoći smješteno je u bolnici.

Kriminalističkim istraživanjem policija sumnjiči ženu (30) u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju i lažnog prijavljivanja kaznenog djela. Nakon davanja iskaza, istražna sutkinja varaždinskog Županijskog suda majci je odredila istražni zatvor u trajanju od 30 dana zbog pokušaja teškog ubojstva i dobrovoljnog odustanka i lažnog prijavljivanja kaznenog djela.