Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Užas u Baranji: Divlje životinje rastrgale utopljenog migranta?

Tijelo muškarca, navjerojatnije izbjeglice iz Sirije, pronašli su u prosincu 2017. Policija je očevidom utvrdila da se utopio. Na tijelu nema znakova nasilja koji upućuju na kazneno djelo

52 komentara

Otkako je, prije mjesec dana, u jednoj od baranjskih šuma uz Dunav pronađeno tijelo mrtvog muškarca, Baranjci su u strahu. Naime, kako nam je rekao jedan mještanin, nikome se ne sviđa činjenica da se o zagonetnoj smrti nepoznatog muškarca ništa ne zna, a već mnogi u svojim mobitelima imaju fotografiju snimljenu na mjestu događaja koja prikazuje užasan prizor. Na njoj je muškarac, bos, bez majice, samo s donjim dijelom nekog odjevnog predmeta, čiji su torzo, pretpostavlja se, raznijele i pojele divlje životinje.

GOTOVA DRAMA U ZAGREBU Popeo se na stup, prijetio je da će se baciti pa ipak odlučio sići

Taj su prizor, krajem prosinca, u jednoj baranjskoj šumi zatekli lovci koji su prolazili terenom. Dojavili su slučaj policiji koja je odmah izašla na očevid. Već pri prvom pogledu na lice unesrećenog muškarca, da se naslutiti da se radi o izbjeglici s područja Sirije koji se ovdje zatekao, vjerojatno bježeći iz ratnog područja i putujući nedozvoljenim putevima preko srpske i hrvatske granice.

Utopio se, nema tragova nasilja

- Dana 26. prosinca 2017. godine policijski su službenici na terenu na području Baranje zatekli mrtvo tijelo nepoznate osobe. Obavljen je očevid, a tijelo je prevezeno u Klinički zavod za patologiju i sudsku medicinu u Osijeku na obdukciju. Obdukcijom je dokazano da je smrt nastupila uslijed utapanja te da nisu utvrđeni tragovi koji bi upućivali na nasilnu smrt u smislu kaznenog djela. Nastavljamo postupke u cilju utvrđivanja identiteta nepoznate muške osobe, a o događaju je obaviješteno i nadležno državno odvjetništvo - stoji u službenom izvješću PU Osječko-baranjske.

REUTERS/PIXSELL DOŽIVJELI HAVARIJU Policija ih demantira: Sirijski imigranti nisu isplovili iz Splita

Za pretpostaviti je da se utopljenikovo tijelo nasukalo na obalu Dunava negdje u predjelu Baranje te da su ga divlje zvijeri potom dovukle na čvrsto tlo i pojele. 

Pojedinačni ilegalni prelasci izbjeglica sa Bliskog istoka nisu neuobičajeni u Baranji i drugim dijelovima Slavonije i Baranje, uz granicu sa Srbijom i Mađarskom gdje se pojedinci, unatoč stalnoj i pojačanoj kontroli hrvatske granice, uspiju naći na našem tlu. Ako i prijeđu granicu, njihova sudbina ovisi o njima samima.

Neke uhvate tijekom hodanja uz ceste ili kroz polja, druge vratei istim putem kojim su i došli, kao nedavno skupinu izbjeglica među kojima je bila i stradala djevojčica koju je udario vlak. A neki dolaze i na sulude ideje da se ukrcaju na krovove kamiona ili uhvate za podvozje autobusa, kao prije nekoliko dana mladić iz Sirije, koji se na taj način vozio gotovo 150 kilometara prije nego je otkriven.

Nije prvi put da lovci po slavonskim šumama nalete na izbjeglice jer je na takav način otkriveno i uhićeno nekoliko njih.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message