News

Komentari 41

Novi Marof: Planuo aparat za kisik u bolnici, pacijent umro

Novi Marof: Planuo aparat za kisik u bolnici, pacijent umro

Požar je buknuo na aparatu za kisik na kojeg je bio priključen pacijent koji je uslijed požara i zadobivenih ozljeda preminuo...

Požar je buknuo u bolnici u Novom Marofu. Policija je dobila dojavu od Županijskog centra 112 da je u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof na Odjelu produženog liječenja došlo do požara. Požar je buknuo na aparatu za kisik na kojeg je bio priključen pacijent koji je uslijed požara i zadobivenih ozljeda preminuo.

Policija provodi očevid nakon kojeg će biti poznat uzrok i okolnosti ove nesreće.

Priopćenje Opće bolnice Varaždin:

Danas se u Općoj bolnici Varaždin dogodio tragičan događaj u kojem je smrtno stradao pacijent na produženom liječenju u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.

Ravnatelj prim. dr.sc. Nenad Kudelić Opće bolnice Varaždin odmah je zatražio od svih službi da poduzmu sve potrebne radnje za sigurnost svih pacijenata i zaposlenika koji se u ovom trenutku nalaze u zgradi Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof gdje se dogodio tragičan događaj.

Odmah po tragičnom događaju Uprava Opće bolnice Varaždin obavijestila je izrazivši duboko žaljenje obitelji pacijenta.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zajedno sa zamjenicom Silvijom Zagorec, došao je na mjesto događaja i zatražio od Uprave Opće bolnice Varaždin obavještavanje o svim okolnostima tragičnog događaja kako bi se i osobno mogao svojim sudjelovanjem uključiti u osiguranje sigurnih uvjeta daljnjeg rada Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof. Također je zatražio od svih nadležnih službi da u što kraćem roku utvrde sve okolnosti tragičnog događaja.

Opća bolnica Varaždin o svemu je obavijestila i Ministra zdravstva.