News

Komentari 39

Užas u Splitu: Čovjek rastjerao turiste, htjeli su se iživljavati na beskućniku. 'Skinuo je hlače...'

Užas u Splitu: Čovjek rastjerao turiste, htjeli su se iživljavati na beskućniku. 'Skinuo je hlače...'

Kazao je kako je postupio kao svaki normalan čovjek te da je divljake rastjerao prije nego što je jedan krenuo urinirati po beskućniku koji je spavao na klupici

Vrhunac je ovogodišnje turističke sezone koja u nekim dijelovima Dalmacije prestiže rekordne brojke iz 2019. godine. I dok ugostiteljima situacija odgovara, velikom broju građana Splita sve više smeta masovni turizam.

Svakodnevno se pojavljuju priče neodgovornog ponašanja stranih turista, a izgleda da su neki otišli i korak dalje. O tome svjedoče događaji od prethodna dva dana u Splitu. Tek manji dio detalja jučer je na društvenim mrežama otkrila poznata splitska umjetnica i književnica Tonka Alujević.

- Sinoć je u mome rodnome gradu jedan mladi majmun, stranac, iša pišat po beskućniku na klupi, tj. po čoviku, a drugi majmun je to sve snima. Dok nije intervenira Tomo Mutarello Omo. Svi mi imamo šansu, jednoga dana, postat beskućnici, a popišani smo ionako- poručila je Alujević.

Poznati Splićanin, Tomo Mutarello Omo, kazao je za Dalmacijadanas da je reagirao kao svaki normalan čovjek te da je divljake rastjerao prije nego što je jedan od njih počeo urinirati po beskućniku koji je spavao na klupici na Istočnoj obali.

- Sve se dogodilo u kasnim noćnim satima. Reagira sam kao svaki normalni čovik. Beskućnika s kojim su se pokušali iživljavati ti divljaci poznajem jako dobro, čak se i družimo. Nije on kriv što mu se život tako 'posložio'..."- rekao je Mutarello te u nastavku otkrio sve detalje događaja.

- Ja vam navečer čuvam brod koji je privezan na novoj Istočnoj obali. Čovjek je spavao na klupi odmah preko puta moga broda. Uvik ga zamolim da spava blizu mene da ga mogu imati na oku. Moram vam na početku otkriti - kakvih se scena svakodnevno nagledam na Istočnoj obali, to vam je teško opisati. Izlaze iz kafića, uriniraju na sve strane, bacaju smeće, povraćaju, galame. To bude strava, strahota, užas- prepričava  Omo.

U nastavku je ispričao kako je primijetio mlade strance. Jedan se želio olakšati po nemoćnom beskućniku koji je spavao na klupi, a drugi je u ruci držao mobitel te je sve želio snimati.

- Ništa, čuvao sam brod i u jednom trenutku primijetim kako se čoviku na klupi približavaju neki mlađi momci. Dva mlada kretena došla su do klupe, jedan je skinuo hlače, a drugi je počeo snimati. Tada sam potrčao prema klupi, vikao sam i beštimao prema divljacima i oni su se prestrašili i nisu uspjeli u svom naumu. Nije se ovaj majmun uspio popišati na beskućnika.

Dodao je kako mu se najviše gade osobe koje sve to snimaju.

Tomo je splitskoj javnosti poznat kao trener sportskih i latinoameričkih plesova te je osnivač dva plesna saveza za latinoameričke plesove. No, preko ljeta njegovi plesni klubovi su zatvoreni, a onda svoj kruh zarađuje čuvajući bodove na Istočnoj obali.

- Ni jedan posa nije sramota! Ovo što ja svaki dan ovdje vidim je sramota. I jad!- kratko i jasno zaključuje spasitelj Omo koji je nakon svog poteza 'zaradio' brojne pohvale Splićanki i Splićana.