Obavijesti

News

Komentari 72

VIDEO Jedva spasili pretučenog HGSS-ovca: 'Vadili smo mu jezik i dali kisik, okrenuli ga na bok'

VIDEO Jedva spasili pretučenog HGSS-ovca: 'Vadili smo mu jezik i dali kisik, okrenuli ga na bok'

Na Platku su u nedjelju 29. siječnja u brutalnom napadu ozlijeđeni HGSS-ovci i djevojka koja ima unutarnje krvarenje. Napali su ih MMA borci koji su na skijalištu driftali u BMW-u

VIDEO

Bio je to prekrasan dan na Platku. Tamo smo na kraju dana imali dežurstva gdje smo sudjelovali u aktivnostima. Imali smo i akciju spašavanja, nedaleko od Platka. To je sve završilo oko 17 sati. Bila je odlična atmosfera. Iza 20 sati vidjeli smo auto na skijalištu, što se i događalo nekoliko puta. Auto se zaglavio, mi smo se svemu tome osvrnuli i nismo pridodavali važnost dok smo bili u kafiću. Već smo bili i zaboravili na to. Svjesni smo bili da su to neki mladići i cure što su bili s nama zajedno u kafiću, pročelnik GSS-a, Marko Andrić rekao je na današnjoj presici HGSS-a.

Na njoj je govorio o strašnom napadu na Platku gdje je ozlijeđeno dvoje kolega i jedna djevojka.

PRESICU POGLEDAJTE OVDJE:

- U datom momentu jedan od naših prijatelja odlazi s curom kući, nismo pridodavali važnosti. U jednom trenu me jedan od poznanika uhvatio i rekao da su napali našeg člana ispred. Vidjeli smo iz kafića da se nešto događa i istrčali smo van i pokušali obraniti našeg prijatelja - dodao je Andrić.

- Nažalost ja nisam vidio prvi napad koji se dogodio. Kasnije je taj kolega dobio još jedan udarac zbog kojeg je pao, na moje oči. Ne znam koji točno mladić ga je udario. Nakon što je pao, pokušao se pridići u sjedeći položaj i pri tome mu je jedan od mladića zadao brutalni udarac u glavu. Mi smo mu izvadili jezik i stavili ga na bok, davali kisik, sve ono za što smo obučeni. Ja sam se udaljio i tražio pomoć i da me se spoji na policiju - kazao je Andrić.

- Sudjelovao sam u tome da obranim našeg kolega da rastavimo kolegu. Ne sjećam se ako sam dobio udarac, ali vjerojatno nešto i jesam u nagovaranju. Napadači nisu pokušali pobjeći, ali nisu se činili normalni. Vikali su da su oni borci, isticali su da su istrenirani - dodao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Moj poznanik je pokušao rastaviti sve, u cijelom metežu se pojavilo desetak ljudi. Svi iz lokala su htjeli pomoći. Ne znam kako je došlo do drugih ozljeda, a nakon što sam vidio kako je kolega završio samo sam se posvetio tome da nazovem pomoć. Nažalost kolega još nije oporavljen. Na relaciji je kuća-bolnica. Čuo sam se s njim i rekao je da doma leži, ima vrtoglavice i da ide doktoru - objasnio je.

- Apsurd u cijeloj priči je da čovjek koji je ozlijeđen, dva sata ranije je spasio dvije izgubljene planinarke. Nije mi mogao previše reći o tome zašto je došlo do svega toga jer ima bolove u glavi i ne može gledati u ekran dugo. Kolko sam načuo, postoje snimke koje će nam objasniti sve to - ispričao je Andrić na presici i poručio kako nikakva osveta, s njihove strane, neće se dogoditi.

Ovo su MMA divljaci koji su mlatili ljude na Platku: Jednom je tata moćni lokalni HDZ-ovac
Ovo su MMA divljaci koji su mlatili ljude na Platku: Jednom je tata moćni lokalni HDZ-ovac

Podsjećamo, na Platku su u nedjelju 29. siječnja u brutalnom napadu ozlijeđeni HGSS-ovci i djevojka koja ima unutarnje krvarenje. Napali su ih MMA borci koji su na skijalištu driftali u BMW-u. Zapeli su u snijegu i jednog člana HGSS-a tražili su da im izvuče auto, kad je to odbio, nokautirali su ga.

Mlatili su i ljude koji su HGSS-ovcu došli upomoć, kao i djevojku koja ima unutarnje krvarenje. Radi se o trojici MMA boraca koje je policija pustila s tek prekršajnim prijavama. HGSS-ovac kojeg su brutalni pretukli i udarali nogom u glavu dok je bio na podu ima potres mozga i ozljedu kralježnice. Ne sjeća se incidenta.

Trener kickboks kluba u kojem je trenirao divljak s Platka: 'On više nema što raditi u sportu!'
Trener kickboks kluba u kojem je trenirao divljak s Platka: 'On više nema što raditi u sportu!'

Luka Tiriel Abramović, Matej Krunić i Lovro Pavelić su divljaci s Platka. Njih je policija zatekla na licu mjesta i pustila s tek prekršajnim prijavama, a BMW je vozio Lovro Pavelić i on je njegov vlasnik. Isti je auto osvanuo na oglasu na dan incidenta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.