News

Komentari 15

Uznemirujući video: Policajac s Floride najmanje 11 puta udario starijeg čovjeka u lisicama

Uznemirujući video: Policajac s Floride najmanje 11 puta udario starijeg čovjeka u lisicama

Policajac Nicholas Lordi (34) optužen je za korištenje prekomjerne sile prema 65-godišnjaku, a sve je snimila obližnja kamera. Nesretnom muškarcu slomio je nos, a Lordi se pravda da je pokazao 'nepoštovanje'

Uznemirujuća snimka dolazi iz SAD-a, gdje je policajac Nicholas Lordi (34) iz policijske postaje West Palm Beach optužen za korištenje prekomjerne sile prema 65-godišnjaku kojeg je na tlu udario najmanje 11 puta. Nesretnika je prignječio koljenom po glavi, a dok ga je tukao, već je bio vezan lisicama.

UPOZORENJE: Ovaj video je uznemirujuć

- Skočio mi je na leđa, oborio na tlo i tukao po licu. Bio je nasilan, to nije bilo potrebno. Trebao bi služiti zajednici, a ne uništavati njihove živote - rekao je John Monroque na konferenciji za novinare u srijedu. Kako piše NBC News, Lordi tvrdi da je Monroque pokazao 'nepoštovanje' prema policiji i da se svađao sa službenicima.

Policajac je dodao kako se oglasio na dojavu u kojoj se navodi da pijani muškarac odbija napustiti trgovinu, te da je u jednom trenutku 65-godišnjak pokušao uzeti pištolj jednom od službenika.

Incident je snimila obližnja kamera još 1. studenog 2019., a istražitelji navode kako snimke ne govore u prilog navodima policajca. Snimke naime pokazuju da je Lordi pritisnuo Monroquea i prvo ga udario šest puta bez da se nesretnik uopće branio.

Potom ga je Lordi dodatno prevrnuo i udario još pet puta.

Najčitaniji članci