Obavijesti

News

Komentari 3

V. Britanija: Teško bolesnu kći majka ubila iz milosrđa

V. Britanija: Teško bolesnu kći majka ubila iz milosrđa
5

Lynn je 16 god. bolovala od sindroma kroničnog umora zbog kojeg je patila od nesanice, gubitka pamćenja, poremećaja u prehrani te je zanijemila

VIDEO

Kay Gilderdale (54) 16 godina je gledala patnju svoje kćeri Lynn (31). Njena kći je bolovala od teške i ljudima često neshvatljive bolesti, sindroma kroničnog umora. Simptome je počela osjećati 1992. godine, nakon što je preboljela, tuberkulozu. Osim što je osjećala teški zamor, boljeli su je mišići i zglobovi, patila je od nesanice, poremećaja u prehrani, a vrlo brzo je i prestala pričati. Njezino je pamćenje bivalo sve slabije, kao i koncentracija, sve dok ga u terminalnoj fazi bolesti nije potpuno izgubila. O njoj se svih godina brinula njezin majka, po struci medicinska sestra. Brigu o njoj vodio je i njezin otac Richard, koji se od supruge razveo 2002. godine, no nastavio je posjećivati Lynn. Djevojka od dijagnoze oboljenja gotovo da nije izašla iz kuće. Njena je bolest tražila 24-satnu skrb. Život u izolaciji i patnji dvaput ju je već natjerao na pokušaj samoubojstva prevelikom dozom morfija, no svaki put su je spasili. U četvrtak je Richard kao i obično došao u posjet kćeri u Stonegateu u istočnom Sussexu. No, tamo je zatekao samo njezino mrtvo tijelo. Pozvao je policiju, a istraga je utvrdila da je preminula od prevelike doze morfija. Policija je uhitila njezinu majku Key te ju nakon višesatnog ispitivanja u petak pustila iz pritvora. Već sada je očigledno kako će ovaj slučaj podignuti veliku prašinu u Britaniji - majka se tereti za ubojstvo iz milosrđa ili pomaganje u samoubojstvu.
Od sindroma kroničnog umora boluje oko 250.000 Britanaca. Bolest sve do 2002. godine nije bila priznata. Za nju ne postoji lijek, a većina pacijenata nauči živjeti s njom koristeći koktele lijekova i antidepresiva. Određeni postotak nikada se ne oporavi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...