Obavijesti

News

Komentari 3

Ostojić: Kontinent je idealna prilika za produženje sezone

Ostojić: Kontinent je idealna prilika za produženje sezone
1

Osnovano je Vijeće za destinacijski menadžment za kontinentalnu Hrvatsku. RH nije dovoljno prepoznata kao destinacija kontinentalnog turizma, kaže Ostojić

VIDEO

Hrvatska još nije dovoljno prepoznata kao destinacija kontinentalnog turizma, smatra  ministar turizma Veljko Ostojić zbog čega je osnovano Vijeće za destinacijski menadžment za kontinentalnu Hrvatsku. 

Riječ je o stručnom i savjetodavnom tijelu koje čine direktori turističkih ureda i zajednica iz županija kontinentalne Hrvatske te TZ Grada Zagreba, pomoćnik ministra za sustav turističkih zajednica i upravljanje turističkom destinacijom Davor Ižaković, kao koordinator, načelnica Sektora za poticanje razvoja sustava upravljanja turističkom destinacijom te pomoćnica direktora HTZ-a za sustav turističkih zajednica županija kontinentalne Hrvatske.

- Smatramo da moramo unaprijediti rad turističkih zajednica na svim razinama, a već sam u nekoliko navrata isticao kako smatram da se županijske turističke zajednice trebaju formirati u organizacije koje upravljaju destinacijom. Namjera nam je osnovati i vijeće DMO za priobalnu Hrvatsku, no ocijenili smo da je prioritet upravo na kontinentalnom dijelu - kazao je ministar.

Kako bi potaknuli dolazak u kontinentalnu Hrvatsku, Ministarstvo turizma već je ove godine započelo s programima dodjele bespovratnih sredstava putem natječaja za turistički nerazvijena područja, za koja je, uz HTZ, izdvojilo ukupno 15,7 milijuna kuna.

- Hrvatski turizam vidim kao integralni proizvod obale i kontinenta jer svaka regija ima niz turističkih potencijala. Kako bi hrvatski turizam bio još konkurentniji, potrebno je da svaki dio Hrvatske, pa tako i kontinentalni, kontinuirano jača kvalitetu turističke usluge i radi na stvaranju novih proizvoda kao motiva dolaska. Činjenica je da je Hrvatska do sada bila percipirana kao odredište sunca i mora, odnosno za ljetni odmor. Jačanjem kvalitete usluge i ponude diljem cijele zemlje te razvojem selektivnih oblika turizma, Hrvatsku želimo učiniti privlačnijom destinacijom i izvan ljetnih mjeseci te za produžene vikend-odmore, gdje vidim veliku priliku za turizam na kontinentu - ističe Ostojić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...