Obavijesti

News

Komentari 59

V. Ostojić: Ugostitelji moraju sniziti cijene ako žele niži PDV

V. Ostojić: Ugostitelji moraju sniziti cijene ako žele niži PDV
2

Strukovne udruge morat će se obvezati svojim potpisima na sporazum da će sniženje PDV-a tržište osjetiti, odnosno da će restorani, primjerice, sniziti cijene

VIDEO

Sve je izvjesnije da će nova Vlada sniziti stopu PDV-a za restorane, kampove i privatni smještaj na 10 posto, koliko otprije plaćaju hoteli. Međutim, uz sniženje stope ide i niz uvjeta, otkrio je na prvom službenom susretu s novinarima održanom u srijedu ministar turizma Veljko Ostojić.

Strukovne će se udruge, kako je objasnio, morati obvezati svojim potpisima na sporazum da će sniženje PDV-a tržište osjetiti, odnosno da će restorani, primjerice, sniziti cijene. Drugi će uvjet biti da se – ako u početnoj fazi ne bude mogućnosti za novo zapošljavanje – ne otpušta zaposlene, a treći da se ulaže u podizanje kvalitete usluge i konkurentnosti.

- Bez takvog dogovora ne može biti sniženja stope PDV-a – bio je jasan Ostojić dodajući i da se nada kako će korekcija stope poreza na dodanu vrijednost obilježiti ovogodišnju turističku sezonu. U priči oko sniženja PDV-a, inače, najmanje se spominju putničke agencije, koje također plaćaju punu stopu od 23 posto. Prešućivanje nije slučajno. Na njih će se korekcija, kako doznajemo, odnositi ograničeno.

'U Hrvatskoj ima previše praznika, treba više raditi i manje blagovati'

Novi ministar turizma Veljko Ostojić rekao je kako sada radi na ustroju ministarstva. Predstavio je nove kolege, zamjenika Olega Valjala i tajnika Bernarda Zenzerović.

- To je tek dio novog tima - rekao je ministar te dodao kako radi i na pripremama novih zakona te pripremi sezone. Komentirao je i apel turističkih djelatnika da 2. siječnja bude neradni dan.

- S turističkog bi aspekta to bilo korisno, ali osobno smatram da u Hrvatskoj ima previše blagdana i praznika. Treba više raditi, a manje blagovati - zaključio je Ostojić.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe