News

Komentari 15

Valerija se udala u Azovstalu, tri dana kasnije postala je udovica

Valerija se udala u Azovstalu, tri dana kasnije postala je udovica

Dragi moj, moj brižni mužu, bio si i bit ćeš najbolji. Ostalo mi je tvoje prezime, tvoja draga obitelj i sjećanje na zajedničko vrijeme, napisala je Valerija

Valerija i Andrija Karpilenko su se borili, rame uz rame u opkoljenoj čeličani Azovstal u Mariupolju. Tamo su se i vjenčali 5. svibnja. Čeličanu su Rusi i toga dana napadali.

Samo tri dana kasnije Andrija je ubijen. Njegova je supruga 11. svibnja na Facebooku objavila da je njezin voljeni "Brada" zauvijek zatvorio oči 8. svibnja.


- Bio si moj zakoniti muž tri dana, no ostat ćeš moja ljubav zauvijek. Dragi moj, moj brižni mužu, bio si i bit ćeš najbolji. Ostalo mi je tvoje prezime, tvoja draga obitelj i sjećanje na zajedničko vrijeme - napisala je Valerija i obećala pokojnom suprugu da će preživjeti opsadu i nastaviti živjeti za njih oboje.

Objavila je nekoliko zajedničkih fotografija i vjenčano prstenje koje su napravili od zlatnog papira.

Mariupolj je podsjetimo, gotovo pod ruskom kontrolom. Danima se vode bitke oko čeličane Azovstal. U njoj su bili zarobljeni i civili, ali ruske snage tvrde da su oni evakuirani. U čeličani su i brojni ranjeni vojnici, a Kijev i Moskva pregovaraju o njihovom spašavanju kao i o spašavanju ostalih ukrajinskih boraca koji se nalaze u tvornici.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE<<<