Obavijesti

News

Komentari 108

Vapaj malog Inela: Bolestan sam i nemam se kamo smjestiti

Vapaj malog Inela: Bolestan sam i nemam se kamo smjestiti
1

TREBAJU POMOĆ: Kuća obitelji Fejzić u Gunji je potpuno uništena. Bolesna beba im je rođena s pola srca i čeka operaciju. Nemaju se kamo vratiti nakon toga

VIDEO

Prošlog su četvrtka sa šestomjesečnim sinom Inelom u naručju iz Gunje krenuli prema bolnici u Zagrebu. Nisu ni slutili da će samo dva dana nakon toga ostati bez svega, pa i bez krova nad glavom.

- Vozili smo ga na pretrage u bolnicu na Rebru jer je pred njim teška operacija srca. Namjeravali smo se brzo vratiti kući jer nas je tamo s djedom (64) i bakom (61) čekao naš stariji sin Elmin (5) - u suzama su govorili Džemila (36) i Mirza (32) Fejzić. Kad su u subotu čuli da je Gunja poplavljena, mahnito su počeli zvati obitelj. Nitko im se danima nije javljao i bojali su se da se dogodilo najgore. Njihova je kuća, nažalost, potpuno uništena, kao i sve u njoj.

Jesu li joj roditelji i sin Elmin živi, Džemila je saznala tek u ponedjeljak kad su se uspjeli javiti iz Brčkog, kamo su pobjegli.

- Ne možete zamisliti taj grozan osjećaj. Jedno dijete leži u bolnici i bori se za život, a za drugo ne znate je li živo - rekla je Džemila, koja ne zna kamo će iz bolnice odvesti teško bolesnog sinčića koji se rodio s Downovim sindromom i s pola srca.

- Smjestili smo se kod rođaka u Zagrebu, ali ne možemo ni njima dugo biti na teret - rekli su Džemila i Mirza. Od četvrtka su barem malo mirniji jer je u Zagreb s djedom i bakom stigao njihov Elmin, koji stalno ispituje za brata i boji se ponovnog odvajanja od roditelja.

- U šoku je i noću u snu govori kako pliva s djedom - kazala je baka Munira prisjećajući se kobne subote.

- Bilo je oko 15 sati kad je voda počela nadirati. Uspjela sam samo iz kuće uzeti unuka i dokumente - plačući je rekla Munira. Fejzići su ipak sretni što su konačno svi ponovno zajedno, no svjesni su da nemaju kamo s bolesnim djetetom. Stoga im treba smještaj u Zagrebu, kao i novac za liječenje i koliko-toliko normalan život. Tekući račun na koji im možete uplatiti pomoć: Privredna banka Zagreb, br. računa 2340009 - 3212040362

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...