Obavijesti

News

Komentari 47

Varali svećenike: Obećavali im donacije pa izvukli 365.640 kn

Svećenike bi prvo nazvao Petar i predstavio se kao djelatnik banke koji zastupa ženu koja želi donirati njihovu crkvu, a onda bi ih nazvala Senada i tražila da posude određeni iznos

VIDEO

Teško sam bolesna i željela bih Vašoj crkvi pokloniti iznos od 150.000 eura. Imam brata koji ima vikendicu bez građevinske dozvole i blokiran račun u banci. Za legalizaciju vikendice treba mu 7000 eura. Možete li mu posuditi taj novac?, uvjeravala je Senada Š., svećenika u Župi Cetingrad Marijana O. U želji da pomogne, ali i da župi priskrbi pozamašnu donaciju, svećenik se 25. ožujka 2013. godine u zagrebačkoj katedrali našao s njezinim partnerom Petrom M. i predao mu 7000 eura. Istog dana tražili su još 8000 eura za arhitektov projekt, pa je svećenik, ne sluteći prijevaru, sljedećeg dana Petru predao preostali iznos. 

Marijana J., svećenika u Župi u Vodnjanu, tražili su iznos od 12.000 eura za troškove legalizacije, a zauzvrat su obećali Župi donirati iznos od 120.000 eura. Svećenik je putem uplatnice na račun Petra M. u poslovnici Western Uniona u Puli 11. ožujka 2013. godine uplatio 10.000 kuna. Ostatak u iznosu od 105.000 kuna prevarantu je predao u automobilu parkiranom na prilazu željezničkog kolodvora u Rijeci.

Milana B., svećenika u Župi Hrvatska Dubica, uvjerili su da će Župi donirati 120.000 eura i njemu 100.000 eura ukoliko im uplati 18.000 eura. S Petrom se našao u tri navrata početkom travnja iste godine, ispred crkve u Dubici, te dvaput na okretištu tramvaja u zagrebačkoj Dubravi, te mu predao traženi iznos. Ni u jednom od ta tri slučaja prevaranti nisu uplatili donaciju. 

Način rada uvijek je bio isti. Svećenike bi prvo nazvao Petar i predstavio se kao djelatnik banke koji zastupa ženu koja želi donirati njihovu crkvu, a onda bi ih nazvala Senada i tražila da njezinu bratu posude određeni iznos te da će potom njima ili Župi donirati određeni iznos. 

Zbog prijevara teških 365.640 kuna Općinski sud u Karlovcu nepravomoćno je Petru M. izrekao četiri godine zatvora, a Senadi Š. jedinstvenu kaznu u trajanju od četiri godine i osam mjeseci. Petar je na sudu priznao da je zvao svećenike i preuzimao novac te plijen dijelio sa Senadom, dok je ona sve porekla tvrdeći da je tadašnjem partneru pravila društvo jer joj je govorio da će mu biti dosadno ako bude sam išao po novac. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...