News

Komentari 154

Trudnica (31) imala težak oblik korone. Umrla je. Beba ima 2200 grama. I nju će testirati

Trudnica (31) imala težak oblik korone. Umrla je. Beba ima 2200 grama. I nju će testirati

Mlada trudnica preminula je tijekom noći u varaždinskoj bolnici. Liječnici su bebu uspjeli spasiti carskim rezom. Dobrog je zdravstvenog stanja, a trenutno se čekaju nalazi testiranja bebe na korona virus

Trudnica (31) preminula je tijekom noći u Varaždinskoj bolnici.

Tamo je došla još početkom travnja jer se nije osjećala dobro.

- Bila je u 32. tjednu trudnoće i došla je s respiratornim problemima. Zbog pozitivne epidemiološke anamneze smo je testirali i snimili joj pluća te je ustanovljeno da ima težak oblik Covid 19 bolesti - rekao je Nenad Kudelić, ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

Dodaje da je trudnica zbog teške kliničke slike koju je imala već pri dolasku, odmah stavljena na jedinicu intenzivne njege. 

- Stanje joj se s vremenom pogoršalo i morali smo je poroditi hitnim carskim rezom. Rodila je muško dijete teško 2200 grama koje je dobrog zdravstvenog stanja, ali još čekamo njegov nalaz testiranja na Covid - rekao nam je ravnatelj bolnice.

Majku, nažalost, nakon poroda nisu uspjeli spasiti.

Kudelić je ranije poručio i kako se broj novozaraženih u županiji ne smanjuje, a da je tijekom prošlog mjeseca porastao i broj hospitaliziranih. 

- Zadnjih 5-6 dana brojka se ustabilila na 170-180, što je manje nego u prethodnom valu, ali kliničke slike su puno teže - rekao je. 

Najčitaniji članci