Obavijesti

News

Komentari 11

Varaždin: Eksplodirala plinska boca, dvoje teško ozlijeđeno

Varaždin: Eksplodirala plinska boca, dvoje teško ozlijeđeno
1

Žena je zadobila opekline trećeg stupnja opasne po život i prebačena je na Odjel za opekline u zagrebačkoj traumatologiji. Muškarac je također teško ozlijeđen

VIDEO

U eksploziji plinske boce u stanu u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu teško su ozlijeđeni muškarac (53) i žena (48). Boca je eksplodirala u srijedu u 4.05 sati ujutro. 

- Grunulo je kao da je bomba pala na zgradu. Tako sam iskočila iz kreveta da sam pala od šoka. Čula sam ženu kako viče „Pomognite, pomognite, vatra je!“ i izašla sam na hodnik. U mraku njihovog stana uočila sam nju golu kako stoji nasred prostorije i muškarca u gaćama i majici, ali su mu leđa bila gola jer je stražnji dio majice bio potpuno izgorio - opisala je susjeda koja stanuje odmah do njih. Vrlo brzo je stigla ekipa Hitne pomoći i odvezli su ih u povojima. Kad su stigli vatrogasci, više nije bilo plamena. 

Ozlijeđeni prebačeni u Zagreb

- Žena je zadobila teške opekline trećeg stupnja. Opečena je po glavi, licu i šakama te je hitno prevezena u zagrebačku bolnicu u Draškovićevoj ulici na Odjel za opekline. Muškarčeve opekline su također teške, ali stanje mu nije kritično. Ipak, tijekom dana i on će biti prebačen u Zagreb. Oboje su van životne opasnosti - rekao je voditelj Odjela za kirurške bolesti u OB Varaždin, Denis Grgurović. 

- Očevidom je utvrđeno da je do eksplozije došlo u kuhinji uslijed propuštanja plinske gumene cijevi spojene na plinski štednjak. Zbog slabog spoja gumenog crijeva i metalnog priključka štednjaka došlo je do istjecanja veće količine plina i stvaranje eksplozivne smjese koja je uslijed djelovanja otvorenog plamena izazvala eksploziju - kaže Matko Murić, glasnogovornik PU varaždinske. 

Stan je potpuno uništen

Susjedi nagađaju da je netko od njih palio cigaretu, a srećom je prozor bio otvoren, jer da nije, vjerojatno ne bi preživjeli eksploziju. 

Materijalna šteta znat će se naknadno, ali za sad se zna da je stan, inače u vlasništvu Grada Varaždina, u potpunosti uništen, a stradalo je i nekoliko automobila parkiranih ispod prozora stana u kojem se dogodila eksplozija. Prozor stana je izbačen zajedno s okvirom, a popucali su i štokovi i zid kod ulaznih vrata.

Problematični susjedi

Inače, susjedi kažu da su nevjenčani supružnici vrlo problematični. Žena je korisnica socijalne pomoći i to je jedini prihod koji oni imaju. Njezin partner se doselio prije tri godine, neposredno nakon što je izašao iz zatvora, a tad su počeli i problemi. 

Mjesecima su se kod njih skupljali čudni ljudi, pili su te galamili do dugo u noć. Tad su tim ljudima prali i rublje za neke sitne novce da bi imali za alkohol i cigarete. Nakon nekog vremena, zbog duga od 8000 kuna isključena im je struja, a to je bilo prije godinu dana, ispričali su susjedi. 

- Prošle godine on je razbio ventil i napravio takvu poplavu da je meni kroz ulazna vrata ušla voda u stan. Cijelu noć smo sin i ja izbacivali tu vodu, šteta je bila ogromna, a on se nije ni ispričao, a kamo li podmirio štetu - kaže susjeda koja vjeruje da je razlog eksplozije njihov nemar i neodržavanje. Ozlijeđena žena ima jednog sina koji živi u Njemačkoj, doznajemo. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.