Obavijesti

News

Komentari 147

Varenje pošlo po zlu: Guma je eksplodirala i ubila muškarca

Varenje pošlo po zlu: Guma je eksplodirala i ubila muškarca
1

KANIŽA: Na čeličnoj felgi bila je pukotina koju je muškarac pokušao sanirati zavarivanjem. Zbog visoke temperature tlak je u pneumatiku porastao i guma je eksplodirala

VIDEO

Eksplozija je odjeknula u utorak oko 11 sati u garaži obitelji Tomić u Kaniži kod Slavonskog Broda. Poginuo je Žarko Tomić (49), a njegova supruga (46) zadobila je lakše ozljede. 

Žarko je popravljao jedan od kotača šumske prikolice. Na čeličnoj felgi bila je pukotina koju je on pokušao sanirati zavarivanjem. Zbog visoke temperature tlak je u pneumatiku porastao i guma je eksplodirala.

Supruga je lakše ozlijeđena: Detonacija ju bacila na tlo

Nesretni muškarac na mjestu je poginuo, a njegovu suprugu, koja je bila u dvorištu ispred garaže i vješala rublje, detonacija je bacila na tlo.

Ženu je Hitna pomoć prevezla u slavonskobrodsku bolnicu radi preventivnog pregleda, utvrđene su joj lakše ozljede pa su je nakon nekoliko sati pustili kući.

Žarka je u glavu pogodio dio gume

Prema pričanju prijatelja i rodbine, nesretni  Žarko stradao je od komada gume koji ga je pogodio u glavu zadavši mu smrtne ozlijede.

- Dojavu o tragičnom događaju zaprimio je Centar 112 i proslijedio ju je nama. Znamo da je do stradavanja došlo unutar garaže u sklopu obiteljskog dvorišta dok je muškarac izvodio radove na šumskoj prikolici – rekao je nakon nesretnog događaja Antun Jakobović, policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske.

'Prizor je bio jeziv'

- Bila sam ispred kuće kada je odjeknula strašna eksplozija, strašno sam se uplašila. Netko je od susjeda povikao da je to kod Tomića, nisam imala snage otići tamo, a i bolje je jer sam kasnije od susjeda čula da je prizor bio jeziv - rekla je susjeda koja živi sedamdesetak metara od obitelji Tomić.

Susjedi ne mogu vjerovati da se dogodila takva tragedija. Ostali su na ulici i komentiraju događaj, ne mogu doći k sebi da se tako nešto dogodilo čovjeku koji je imao iskustva s alatima.  

Sinovi su odmah krenuli za Hrvatsku

Iza Žarka ostalo je troje odrasle djece, dva sina koji žive u Njemačkoj i udana kćer koja živi nekoliko kuća dalje od obiteljske kuće. Sinovi su nakon što im je javljena strašna vijest odmah krenuli za Hrvatsku.

Kći: Majka je u teškom šoku

Žarkova kći, unatoč boli koju trpi zbog iznenadnog gubitka oca, smogla je snage reći da je njena majka u teškom šoku i da ne želi razgovarati s novinarima. 

- Ovo je za nas veliki šok, još nismo svjesni toga što nas je pogodilo. Trebati će nekoliko dana da shvatimo da tate više nema - rekla je kćer koja se kratko pojavila na vratima obiteljske kuće.

Pred kućom su se okupili prijatelji i članovi obitelji koji su dolazili izraziti sućut. Nitko od njih ne može vjerovati da se takvo nešto dogodilo Žarku koji se unatoč invalidnosti trudio sitnim radovima popraviti kućni budžet i sinovima dovršiti kuću. 

Policija PU brodsko-posavske obavila je očevid, a biti će obavljena i obdukcija tijela. Tek kada sve bude posloženo znati će se što je prouzročilo tragediju, premda se već sada neslužbeno govori da se radi o nesretnom slučaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa