Obavijesti

News

Komentari 12

Vatavuci: Zemljište je naše; Stanari: Mi ne želimo otići

Vatavuci: Zemljište je naše; Stanari: Mi ne želimo otići
1

U iščekivanje deložacije u ulici Dinka Šimunovića u Splitu zakazane za ponedjeljak, još je stanara odlučilo nadoplatiti za svoje stanove obitelji Vatavuk

VIDEO

U iščekivanje velike deložacije u ulici Dinka Šimunovića u Splitu zakazane za ponedjeljak, još je stanara odlučilo nadoplatiti za svoje stanove obitelji Vatavuk, vlasnicima većeg dijela zemljišta na kojem je izgrađena zgrada. No, 25 obitelji se pak nada da će Županijski sud u Splitu osporiti deložaciju koju su Vatavuci ishodili od Općinskog suda u Splitu, jer smatraju da se pravno ne odnosi na njih. 

- Stanari nisu sudjelovali u postupku u kojem je donesena presuda i nisu dužni predati stanove jer presuda glasi na tvrtku koja je u stečaju i u ovoj zgradi ne drže ništa, upozorio je Toni Vukičević, odvjetnik stanara kojim prijeti deložacija.

Naime, Vatavuci nisu tužili stanare, već investitora tvrtku Incom u stečaju s kojima su isprva zajedno ulagali u gradnju. Incom je dovršio gradnju bez Vatavuka i građevinske dozvole 1999., a stanove rasprodao tvrdeći kupcima da će ubrzo dobiti sve nužne dozvole što se nikad nije dogodilo. No, dogodilo se da je obitelj Vatavuk sudski dobila vlasništvo zemljišta na kojem je nikla zgrada, a tako i sve stanove i poslovne prostore.

Stanari ističu da su žrtva pravnih zavrzlama između Vatavuka i propalog Incoma.  Tvrde da su Vatavuci su za zemljište obeštećeni još 1974. godine s 100 prosječnih radničkih plaća splitskog brodogradilišta, te da su 25 godina kasnije istu česticu  ponovo dobili u vlasništvo. Incon im je , kazali su stanari, davno isplatio 250.000 kuna,  ustupio tri stana, poslovne prostore i garaže.  Stoga su zatražili od stanara da im doplate i 200 eura po metru četvornom stana ili će biti deložirani. 

Obitelj Vatavuk: Mi smo vlasnici zemljišta 

Vatavuci kažu da nije točna informacija kako je odgođena deložacija 33 stana iz bespravnog objekta u Splitu u Ul.Dinka Šimunovića 2a iz razloga što je Grad Split upisan kao vlasnik zemljišta. Obitelj Vatavuk tvrdi da su oni prema dokumentima jedini vlasnici zemljišta na kojem se sporni objekat nalazi.

Uspjeli smo se dogovorili s 12 stanara koji su platili i nemaju se čega bojati, poručio je Anđelko Vatavuk.

Grad Split odlučio je okupiti suprotstavljene strane u nadi da će se naći kompromis u toj pravnoj zbrci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C