Obavijesti

News

Komentari 13

Vatikan: Otetu djevojčicu sakrili u grobu mafijaša?

Vatikan: Otetu djevojčicu sakrili u grobu mafijaša?
1

Emanuela Orlandi je nestala dok se vraćala iz škole 1983. godine. Navodno ju je ubila mafija i pokopala u kripti svog šefa Enrica de Pedisa

VIDEO

Grobnicu mafijaša Enrica de Pedisa koji je pokopan u kripti rimske bazilike svetog Apollinairea čiji je vlasnik Vatikan trebali bi otvoriti sljedeći mjesec. Sumnja se naime da su u njegovom grobu i ostaci djevojčice koja je nestala prije 27 godina.
Emanuela Orlandi, je nestala 22. srpnja 1983. Tada je imala 15 godina i vraćala se iz glazbene škole u Vatikan gdje je živjela jer je bila kći vatikanskog dužnosnika. Vidjeli su je kako oko 19 sati ulazi u tamni BMW. Policija ju je tražila, a kasnije je papa Ivan Pavao II. na Angelusu rekao da je Emanuela oteta te je pozvao otmičara da ju oslobodi. Prema prvoj teoriji Emanuelu su oteli turski Sivi vukovi i bugarska obavještajna služba. Oni su navodno htjeli da Alija Agcu, turskog terorista koji je, dvije godine radnije, pokušao ubiti Papu, puste iz zatvora. Navodno su Emanueline roditelje nakon otmice nazvali Turci koji su rekli da znaju gdje je curica. Prema drugoj teoriji, Emanuelu su oteli mafijaši obitelji Magliani. Nagađalo se da je Emanuelin otac našao dokumente koji su Vatikansku banku povezivali s mafijom. Prema trećoj teoriji otmica je povezana s kardinalom Paulom Marcinkusom, neslužbenim direktorom Vatikanske banke. U jednu televizijsku emisiju se 2005. godine javio muškarac koji je tvrdio da je Emanuela pokopana u grob de Pedisa, vođe mafijaške obitelji Magliani koja ju je otela. De Pedis je ubijen 1990., a njegovi nasljednici navodno curicu nisu htjeli čuvati pa su ju ubili i pokopali zajedno sa šefom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...