Obavijesti

News

Komentari 45

Vatra progutala kuću u roku od pola sata: 'Djeca su istrčala van bosa, djed se nagutao dima...'

Vatra progutala kuću u roku od pola sata: 'Djeca  su istrčala van bosa, djed se nagutao dima...'
2

U velikom požaru u zagrebačkoj Dubravi izgorjela je cijela kuća u kojoj, prema pisanjima susjeda, živi šesteročlana obitelj. Kako doznajemo, nema ozlijeđenih, a vjerojatno je eksplodirala peć

U Pleterničkoj ulici u zagrebačkoj Dubravi buknuo je požar nešto prije 17 sati. Iako su vatrogasci stigli u rekordnom roku, vatra je već zahvatila cijelu kuću pa je uz šest vozila, u pomoć stigla i autocisterna iz VP Žitnjak, javljaju vatrogasci. 

- Čula se jaka eksplozija, a potom je planulo. Susjedi su odmah istrčali van pomoći - rekao je čitatelj koji je svjedočio jezivoj buktinji. 

POGLEDAJTE VIDEO: Požar u Dubravi 

Pokretanje videa ...

Požar Dubrava obiteljska kuća 02:12

-Kuća je malo starija i drvene građe, vatra je samo prošla kroz nju, ništa nije ostalo od nje - kaže. Dodaje i kako su djeca istrčala u čarapicama na dvorište, a susjedi su brzo reagirali pa pomogli i djedu koji se, kako kažu, nagutao dima.

-I on je pokušao gasiti požar, ali bio je pod velikim šokom - govori. Dodaje da su vatrogasci došli svega pet-šest minuta nakon poziva te stanje brzo doveli pod kontrolu.

Zapalio se madrac u prizemlju kuće: Vlasnik se nagutao dima, pokušao je sam ugasiti vatru
Zapalio se madrac u prizemlju kuće: Vlasnik se nagutao dima, pokušao je sam ugasiti vatru

- Rezali su krov da bi dim izašao van - kaže susjed.

Požar je buknuo u prizemlju kuće površine 80 metara kvadratnih. Požar je nastao u manjoj prostoriji te se proširio na krov - rekao je zapovjednik JVP Zagreb, Siniša Jembrih.

- Požar koji je započeo u prizemlju i proširio se na krov objekta ugašen je brzom intervencijom 19 vatrogasaca i sedam vatrogasnih vozila, a u tijeku je raskapanje tavana zbog velike količine smeća. Osim vatrogasaca, na terenu se nalaze i Policijska uprava zagrebačka, Elektra Zagreb, Gradska plinara Zagreb, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba i Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida - piše u priopćenju Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Dim požara mogao bi biti novi put prenošenja zaraznih bolesti
Dim požara mogao bi biti novi put prenošenja zaraznih bolesti

Neslužbeno doznajemo da je eksplodirala peć za grijanje, no na sreću, nema ozlijeđenih. To je drugi požar u Zagrebu u posljednja dva sata.