News

Komentari 45

Vatra progutala kuću u roku od pola sata: 'Djeca su istrčala van bosa, djed se nagutao dima...'

Vatra progutala kuću u roku od pola sata: 'Djeca  su istrčala van bosa, djed se nagutao dima...'

U velikom požaru u zagrebačkoj Dubravi izgorjela je cijela kuća u kojoj, prema pisanjima susjeda, živi šesteročlana obitelj. Kako doznajemo, nema ozlijeđenih, a vjerojatno je eksplodirala peć

U Pleterničkoj ulici u zagrebačkoj Dubravi buknuo je požar nešto prije 17 sati. Iako su vatrogasci stigli u rekordnom roku, vatra je već zahvatila cijelu kuću pa je uz šest vozila, u pomoć stigla i autocisterna iz VP Žitnjak, javljaju vatrogasci. 

- Čula se jaka eksplozija, a potom je planulo. Susjedi su odmah istrčali van pomoći - rekao je čitatelj koji je svjedočio jezivoj buktinji. 

POGLEDAJTE VIDEO: Požar u Dubravi 

-Kuća je malo starija i drvene građe, vatra je samo prošla kroz nju, ništa nije ostalo od nje - kaže. Dodaje i kako su djeca istrčala u čarapicama na dvorište, a susjedi su brzo reagirali pa pomogli i djedu koji se, kako kažu, nagutao dima.

-I on je pokušao gasiti požar, ali bio je pod velikim šokom - govori. Dodaje da su vatrogasci došli svega pet-šest minuta nakon poziva te stanje brzo doveli pod kontrolu.

- Rezali su krov da bi dim izašao van - kaže susjed.

Požar je buknuo u prizemlju kuće površine 80 metara kvadratnih. Požar je nastao u manjoj prostoriji te se proširio na krov - rekao je zapovjednik JVP Zagreb, Siniša Jembrih.

- Požar koji je započeo u prizemlju i proširio se na krov objekta ugašen je brzom intervencijom 19 vatrogasaca i sedam vatrogasnih vozila, a u tijeku je raskapanje tavana zbog velike količine smeća. Osim vatrogasaca, na terenu se nalaze i Policijska uprava zagrebačka, Elektra Zagreb, Gradska plinara Zagreb, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba i Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida - piše u priopćenju Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Neslužbeno doznajemo da je eksplodirala peć za grijanje, no na sreću, nema ozlijeđenih. To je drugi požar u Zagrebu u posljednja dva sata. 

Najčitaniji članci