Obavijesti

News

Komentari 19

Vatrogasac iz zaleđenog jezera spasio psa: 'Puzao sam po ledu do njega, pa sam i ja propao'

Vatrogasac iz zaleđenog jezera spasio psa: 'Puzao sam po ledu do njega, pa sam i ja propao'
6

Dugodlaki Kan zapeo je u petak poslijepodne u zaleđenom jezeru šljunčare Blato u Novom Zagrebu. Izvukli su ga zagrebački vatrogasci, a u ledenu vodu ušao je voditelj ronilačkog tima Dražen Pavlić

VIDEO

Dobro je dok se krećete, no kad stanete hladnoća krene napadati. Uspio sam puzati po dijelu leda, no onda sam i ja propao u jezero. Nastavio sam tako u vodi razbijati led dok nisam došao do psa.

Prepričao nam je tako dio neobične intervencije vatrogasac voditelj smjene Javne vatrogasne postrojbe Zagreb Dražen Pavlić koji je s kolegama u petak popodne izvukao promrzlog psa Kana iz jednog od pet jezera šljunčare Blato u Novom Zagrebu.

Dok su s ljubimcem bili u šetnji, vlasnici su ga pustili s uzice te je krenuo istraživati po ledu. Na 15-ak metara od obale led je propao i pas je ostao zarobljen. Pokušao se uspeti, no samo je namočio led. Probali su ga izvući uz pomoć grana i špage, ali bio je jednostavno predaleko. Zvali su Azil Dumovec za pomoć, no kao jedini spas pokazali su se zagrebački vatrogasci.

- Skidali smo crijep s krova u Frankopanskoj kad je stigla dojava da je pas zapeo u jezeru šljunčare Blato. Sjeo sam u zapovjedni kombi i odjurio tamo, kao i kolege iz postaje Novi Zagreb - rekao nam je Pavlić koji je inače i voditelj ronilačkog tima. Uspio je na sebe navući suho ronilačko odijelo, vezati se i krenuti brzo u akciju.

- Temperatura vode bila je oko dva. Nakon tog puzanja i razbijanja leda uspio sam doći do Kana koji mi se neizmjerno razveselio. Vidio sam da se pokušao uspeti na led, no toliko je bilo klizavo da to i čovjek ne bi uspio. I on je malo plivao no dovukao sam ga do obale - ispričao je Pavlić i dodao kako su ga zahvalni vlasnici odmah primili i ogrnuli dekom i jaknom. Odvezli su ga veterinaru i na toplo kako bi ga čim prije ugrijali.

- Naš čamac je bio u pripremi, no ovog puta nam nije trebao. Prije tri godine mi smo baš vježbali za ovakve intervencije. Na zaleđenom Bundeku simulirali smo spašavanje čovjeka koji je propao kroz led. Nije to nimalo jednostavno - kaže Pavlić.

Na pohvale odmahuje rukom i kaže samo kako mu je to posao. Njega nakon akcije nije pošteđen već je samo nastavio sa 24-satnom smjenom koja završava u 7 sati.

- Nema odmora, puno je intervencija po zagrebačkim krovovima, no nadamo se da ćemo imati mirnu noć - kaže Pavlić.

Vatrogasci apeliraju da se ne izlazi na led, a naročito da pripazite na svoje ljubimce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca