Obavijesti

News

Komentari 56

Vatrogasci otišli u stečaj zbog veselica u društvenom domu

Vatrogasci otišli u stečaj zbog veselica u društvenom domu
1

NISU KRIVI: Društvo za zaštitu autorskih muzičkih prava (ZAMP) ovršilo je DVD Luka zbog slavlja u dvorani koja upoće nije njihova. Ostali su bez svega

VIDEO

U zgradi društvenog doma Luka, kraj Vrbovca, su se od 2006. do 2012. održavala slavlja i vjenčanja. To je doznao kontrolor Zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP) i, bez da utvrdi čija je zgrada, poslao je kaznu DVD-u Luka jer nisu platili taksu.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

01:19

Tako je počela pravna zavrzlama koja je dovela do toga da je vatrogascima blokiran račun. Počela im je ovrha i proglašen stečaj nad društvom koje brine za sigurnost 1000 ljudi, mesne industrije i streljanu policije. Da bi ih odblokirali, morali bi platiti 50.000 kuna za dug i sve ostale troškove. Novac su DVD-u uzimali malo pomalo te je ostalo platiti još 5600 kuna. Ipak, vatrogasci osporavaju bilo kakvo pravo ZAMP-u da im išta naplate jer sporni prostor uopće nije njihov. Pripada Mjesnom odboru Luka te se fizički graniči s garažama i uredima DVD-a. To stanje potvrđuje i vlasnički list, kao i zemljišne knjige. Zbog svega su vodili i spor na Trgovačkom sudu, koji je dvaput presudio u korist ZAMP-a, a treći put u korist vatrogasaca. Ali zadnja presuda ih nije spasila od stečaja i propasti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mjesni odbor je nudio da to prebaci na sebe. Potpisali smo i ugovor 2012. sa ZAMP-om te im plaćamo sve takse. Takav ugovor DVD nije mogao potpisati jer oni nisu vlasnici dvorane - rekao je Mijo Mijatović, sadašnji predsjednik Mjesnog odbora Luka i potpredsjednik DVD-a.

Dodao je da je ZAMP prvi račun vatrogascima poslao tek 2016. za veselje iz 2006. Za to im je trebalo deset godina te su naplatili veći PDV od onog koji je tad vrijedio.

Iz ZAMP-a nisu odgovorili na upit 24sata do kraja ovog izdanja novina. Medijima su prije odgovarali da je DVD kriv jer je organizirao priredbe. Kako neslužbeno doznajemo, DVD i ZAMP pokušavaju dogovoriti izvansudsku nagodbu o kojoj će obavijestiti sud. Vatrogasci još čekaju odgovor na svoju žalbu zbog otvaranja i zatvaranja stečaja.

- Mi kao vatrogasci ne možemo naše selo ostaviti na cjedilu. Nema te sile i zakona koji bi nas spriječili da pomognemo ako se susjedu ili prijatelju zapali kuća ili ako nastane poplava. Nažalost, upitni su naša povijest i tradicija - rekao je Mijatović.

Zapovjednik DVD Luka Željko Grgić dodao je da su uredili pick-up vozilo za intervencije, no zbog ove situacije ne mogu ga ni registrirati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu