News

Komentari 148

Vatrogasci su u tri minute dijete izvukli van: 'Vrisak dječaka čuo se izvan zgrade, potreseni smo'

Vatrogasci su u tri minute dijete izvukli van: 'Vrisak dječaka čuo se izvan zgrade, potreseni smo'

Zgrada je stara kao i lift međutim lift je prije godinu dana prošao renovaciju, ali očito ne dobru. Dok se voziš liftom možeš otvoriti vrata, ispričao nam je susjed nesretnog dječaka

Doznajemo kako su vatrogasci brzom reakcijom u svega tri minute oslobodili dijete koje je danas popodne prignječio lift u Zagrebu u ulici Frane Bulića, te ga iznijeli vani gdje je čekala spremna ekipa Hitne pomoći. Asistirala je i policija. Očevici kažu da se vrisak djeteta čuo i izvan zgrade. Spasioci su bili potreseni, ali su uspjeli ostati prisebni te su vrlo brzo pomogli djetetu. 

U međuvremenu smo doznali da je dječak stabilno i oporavlja se u bolnici.

- Zadnje policijsko vozilo je otišlo oko 17.45. Mnoštvo stanara, vatrogasaca i policajaca je u jednom trenu bilo ispred zgrade. Tek smo kasnije saznali o čemu se radi - priča susjed iz Bulićeve ulice.

Barem tri vatrogasna vozila su bila ispred zgrade - dodao je.

Dječak je s obitelji, mama, tata i sestra, kako nam kažu susjedi, nedavno doselio u zgradu. Neko vrijeme su ga renovirali, a onda su i napokon uselili.

- Zgrada je stara kao i lift međutim lift je prije godinu dana prošao renovaciju, ali očito ne dobru. Dok se voziš liftom možeš otvoriti vrata - priča nam susjed.

Kaže kako bi liftovi u centru trebali biti sigurniji, a posebno za djecu.

- Mi stariji o tome ne razmišljamo, znamo kako funkcionira, ali istina je da između katova možete otvoriti vrata, nema zaštite. Nikako nije prikladno za djecu - objašnjava.

Sin i otac spremali su se u šetnju, tata je obuvao cipele, a dječak je ušao u lift. Šestogodišnjak se vjerojatno uspaničio kada je lift krenuo pa se pokušao uhvatiti za šipke ili otvoriti vrata. Lift je stao kada je osjetio otpor - priča drugi potreseni susjed. Kaže da ništa ne zna, da jedino može nagađati što se točno dogodilo.

Susjeda je pozvala 112, čula je kako susjed viče, vatrogasci i policija su ekspresno došli.

- Bili su pred zgradom za 2-3 minute i brzo izveli akciju, bili su jako potreseni - priča.

Nadamo se da će biti dobro, to je trenutak nepažnje, velika nesreća na kakvu nitko nije spreman - govori.

Od pročelnika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kaže kako nesreće s liftovima i nisu baš rijetke. 

- Obično ljudima ostane priklještena ruka ili noga i to se uglavnom događa u liftovima koja imaju dupla. No vatrogasci u Zagrebu su opremljeni za takve intervencije kako bi mogli brzo reagirati i pomoći ljudima - rekao je Pavle Kalinić. 

Najčitaniji članci