Obavijesti

News

Komentari 0

Lokalizirali veliki požar kraj Poreča: Bila zatvorena i cesta

Prema riječima čelnog čovjeka porečkih vatrogasaca Denisa Matoševića, na teren je odmah upućeno više desetaka vatrogasaca iz JVP Poreča sa 17 vozila, a u pomoć su im priskočile i kolege iz DVD-a

VIDEO

Neposredno pored mjesta  Baderna, točnije sela Banki u sastavu Grada Poreča, u ponedjeljak je oko 16 sati buknuo veliki požar koji je dosada progurao više od deset hektara nikoga raslinja. 

Prema riječima čelnog čovjeka porečkih vatrogasaca Denisa Matoševića, na teren je odmah upućeno više desetaka vatrogasaca iz JVP Poreča sa 17 vozila, a u pomoć su im priskočile i kolege iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Pazina i Tinjana. Unatoč jako me vjetru oko 18 sati požar je lokaliziran, a u međuvremenu je za sav promet otvorena i cesta zbog koje se zbog gusta dima nije moglo prometovati. 

Vatrogasci zaustavili širenje požara u Smokvici na Korčuli

Zaustavljeno je širenje požara koji je u nedjelju rano ujutro buknuo kod Smokvice na Korčuli te se zbog jakog vjetra i guste borove šume bio proširio, ali nije ugrozio kuće, potvrdio je Hini u ponedjeljak poslijepodne županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Simović je izjavio kako je 'bolje stanje' na požarištu na kojem je tijekom ponedjeljka bio angažiran 91 vatrogasac, ali kako je i dalje nužan velik oprez.
"Uspjeli smo zaokružiti požar, puno su nam pomogla i dva kanadera, a malo je popustio i vjetar. Riječ je o gotovo dva kilometra dugoj liniji razvučenoj kroz gustu borovu šumu. Optimistični smo, ali imamo još puno posla. Odredit ćemo dežurstva za iduće dane“, istaknuo je Simović.
U gašenju požara kod Smokvice sudjeluje pet korčulanskih dobrovoljnih vatrogasnih društava, dva pelješka DVD-a Orebić i Putnikovići, javne vatrogasne postrojbe Dubrovačko primorje i Dubrovački vatrogasci te Državna interventna postrojba iz Dubrovnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Za superluksuznu rusku jahtu Royal Romance stigle 4 ponude: Pravi vlasnik i dalje se skriva...
NA VEZU JE U TROGIRU

Za superluksuznu rusku jahtu Royal Romance stigle 4 ponude: Pravi vlasnik i dalje se skriva...

Plus+ Iako je jahta Royal Romance plombirana do kraja svibnja, Ukrajinci su je oglasili. Dok se pravi vlasnik skriva, megajahta koja je izlistana na 101. mjestu u svijetu po količini luksuza, nalazi se u trogirskoj marini