Obavijesti

News

Komentari 77

Sve za vođu: HDZ-ovci Kosor dočekali s njenom fotografijom

Sve za vođu: HDZ-ovci Kosor dočekali s njenom fotografijom
4

Premijerka Jadranka Kosor obožava biti u središtu pažnje u čemu joj jako povlađuju poltroni, smatra komunikolog Karlo Blagus s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu

VIDEO

Premijerku Jadranku Kosor u subotu su na konvenciji utemeljitelja HDZ-a u Dugopolju dočekali s prigodnim dekorom. Pozornicu s koje je govorila ukrasili su njenim velikim portretom ispod kojeg su postavili mikrofon. Slična scenografija bila je u rujnu u zagrebačkoj dvorani “Dražena Petrovića”, gdje se okupila Mladež HDZ-a. Tad je lik Jadranke Kosor, osim s plakata, ukazivao i s reklamnih panoa, projektora, videozidova...

Kosor se u subotu obrušila na prethodnika Ivu Sanadera, koji je do ostavke imao jednak idolizirajući tretman među HDZ-ovim članstvom. No danas ga se svi gotovo jednoglasno odriču, gurajući pod tepih njegovih deset godina na čelu stranke.

- Posebno zahvaljujem na potpori koju sam imala 3. siječnja ove godine kada se pokušala urušiti stranka HDZ. Važno je što smo učinili za svoj narod a ne što smo učinili za svoj džep. To nije bilo u programu stranke koju je u teškim vremenima osnovao dr. Franjo Tuđman - poručila je Kosor utemeljiteljima HDZ-a. No unatoč naizgled oštrog verbalnog napada na svoga prethodnika, koji nije spomenut, ali je jasno opisan njegov ključni krimen, profesor komunikologije Karlo Blagus, sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti, tvrdi da dugopoljska ikonografija više naglašava sličnosti nego razliku između Ive Sanadera i Jadranke Kosor. Blagus kaže da je stranačka scenografija bila namijenjena razvoju “kulta sličnosti”.

- U načinu vođenja stranke nema bitnije razlike između Kosor i Sanadera. Vidite da ona očito hoće stalno biti u središtu pažnje i da joj ne smetaju poltroni koji oko nje neprestano stvaraju dojam da je jedna i jedina. Kao da sami nemaju baš nikakve osobnosti - kaže Blagus. Prema njegovu mišljenju, HDZ se oslobodio starog vođe, ali ne i stare idejne strukture, u kojoj dominiraju autoritarnost i potreba za čvrstom rukom.

- Nema nikakve sumnje da bi se i Vladimir Šeks, kada ne bi bilo Jadranke Kosor koja ga u nekoj mjeri ograničava, ponašao na sličan pa možda i gori način - kaže profesor Blagus i nastavlja:

- U tome je HDZ najautoritarnija stranka u zemlji. Druge imaju nešto veći, ali još ne idealan unutardemokratski život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu