Obavijesti

News

Komentari 35

Velečasni: Ja se i dalje nadam da će nekome proraditi savjest

Velečasni: Ja se i dalje nadam da će nekome proraditi savjest
1

Optužnica protiv Smiljane Srnec nije iznenadila palovečkog župnika vlč. Đuru Vukalovića, koji se boji da se istina ne sazna prekasno. Srnec optužnica tereti da je sestru Jasminu ubila udarcima po glavi

VIDEO

Mnogi nevini su osuđeni, pokojnica je pronađena i netko mora biti kriv, komentirao je optužnicu protiv Smiljane Srnec (45) za ubojstvo sestre Jasmine Dominić (23) vlč. Đuro Vukalović, dugogodišnji palovečki župnik.

Pokretanje videa...

01:24

Velečasni Vukalović župu vodi od 1975. godine i vjernici ga iznimno vole i cijene. Topao je, jednostavan, pristupačan, voljan pomoći. Dobro poznaje sve članove svoje župe, ali i one koje ne viđa često na nedjeljnim misama i na ispovijedi.

U telefonskom razgovoru rekao nam je kako nije iznenađen viješću da je protiv Smiljane podignuta optužnica, no pita se što će se dokazati.

- Ja neću nikome suditi niti ikoga opravdavati. Ne znam kako će to završiti, no moram reći da ne vjerujem pravosuđu. Istina nikad ne zastarijeva i vjerujem da će se saznati prije ili kasnije, samo da ne bude prekasno - kazao je velečasni.

- Ako imaju dokaza da je ona to učinila, svaka čast, čestitam im - kaže svećenik Vukalović. Otkriva nam da je Smiljaninu najmlađu kćer, koja je u svibnju krizmana, poslije toga vidio samo jednom na misi. Tužan je jer, kaže, čim završi škola, djeca više ne dolaze nedjeljom na misu.

- Ja sam predlagao da se sakramenti primaju najesen baš zbog toga da djeca dolaze i preko ljeta u crkvu, naravno kad su slobodni i nemaju drugih obveza. Ne mora biti vjeronauka, no za to nije bilo sluha - govori vlč. Vukalović. Prisjeća se u kakvom je šoku bio nakon što je pronađeno tijelo u zamrzivaču.

- To je bio prvi takav slučaj, nikad ranije nisam čuo ništa slično. S jedne strane, to je velika sramota. Ja se i dalje nadam da će nekome proraditi savjest - iskren je svećenik.

Smiljana sestru ni ne spominje: 'Mama se drži, ali falimo joj mi'
Smiljana sestru ni ne spominje: 'Mama se drži, ali falimo joj mi'

U petak ujutro, nešto prije ročišta na varaždinskom sudu na kojemu se odlučivalo o produljenju istražnog zatvora Smiljani, njezinu majku Katarinu Dominić vidjeli su stanovnici Palovca kako ide na Jasminin grob.

- Nisam je dugo vidjela, pa sam pitala gdje je. Bila je otišla u Njemačku, no vratila se u Palovec, sad opet odlazi. Znamo sresti Ivicu Srneca, Smiljanina supruga, no on ne govori o slučaju, a ni mi ne pitamo previše. Vidimo da im je teško - priča susjeda obitelji iz Palovca. Za optužnicu zna većina mještana ovog malog međimurskog mjesta.

- Ona najbolje zna kaj je bilo - kaže nam stariji gospodin za šankom u lokalnom kafiću. Poznaje Smiljanu, a još je bolje poznavao njezina oca.

- S Fredijem sam 20 godina igrao nogomet. Sjećam se, često je znao spominjati Jasminu. Sumnjao je da je možda otišla k njegovoj sestri, koja živi u Francuskoj, pa se pričalo da je pobjegla s nekim tipom iz BiH - dodaje on. Pitamo ga vjeruje li da je Smiljana počinila zločin.

- A tko je još bio tamo? Fredi je radio, mama je bila u Njemačkoj, ona je bila doma i vodila kuću. Pokazat će se, sud će to riješiti - kaže on.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.