Obavijesti

News

Komentari 7

Velika akcija policije: Ulovili još dvojicu dilera, zaradili najmanje 4 milijuna kn, našli im strojnice

Velika akcija policije: Ulovili još dvojicu dilera, zaradili najmanje 4 milijuna kn, našli im strojnice
3

Navodi se kako su, prodali najmanje 13 kilograma kokaina, 15 kilograma marihuane, 20 kilograma  amfetamina te 2 kilograma. Dvojicu uhićenih su predali pritvorskom nadzorniku

VIDEO

Iz PNuskoka su u ponedjeljak izvijestili kako su u nastavku akcije nad više ljudi zbog zločinačkog udruženja, dilanja droge i posjedovanja i izrade oružja, uhitili još dvoje ljudi. Dvojica prvoosumnjičenih (31, 37), koji se trenutno nalaze u istražnom zatvoru, organizirali su i vodili zločinačko udruženje u koje su povezali sedam drugih osumnjičenika. 

Nabavljali su veće količine droge, a navodi se kako su, prodali najmanje 13 kilograma kokaina, 15 kilograma marihuane, 20 kilograma  amfetamina te 2 kilograma smjese za miješanje s amfetaminom i zaradili najmanje 535 tisuća eura.

Kod jednog su našli strojnicu, ali i dijelove za izradu eksplozivnih naprava.

Dvojicu osumnjičenih (36, 37) predali pritvorskom nadzorniku, dok je jednom osumnjičenom pružena liječnička pomoć u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi. Posebno izvješće protiv devet osumnjičenih, kao nadopunu kaznene prijave, policijski su službenici podnijeli Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Priopćenje prenosimo u nastavku

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Zagreb u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta nastavili su kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje da su počinili kaznena djela  zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Nakon što su policijski službenici u prosincu 2021. godine podnijeli kaznenu prijavu protiv zločinačkog udruženja, u nastavku kriminalističkog istraživanja uhićene su dvije osobe (36, 37), dok je još jednoj pružena liječnička pomoć u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi -  te je utvrđena osnovana sumnja u počinjenje i drugih kaznenih djela članova tog zločinačkog udruženja.

Naime, sumnja se da su dvojica prvoosumnjičenih (31, 37), koji se trenutno nalaze u istražnom zatvoru, organizirali i vodili zločinačko udruženje u koje su povezali sedam drugih osumnjičenika, za počinjenje kaznenog djela neovlaštene i proizvodnje i prometa drogama.

Tako su od ožujka 2021. do prosinca 2021. na području Zagreba i drugih mjesta u Hrvatskoj, radi stjecanja znatne nepripadne materijalne dobiti kupovali i distribuirali veću količinu marihuane, kokaina, MDMA i amfetamina. Drogu su potom radi daljnje preprodaje na ilegalnom narkotržištu, sukladno međusobnom dogovoru, isporučivali kupcima.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je 13 takvih slučajeva u kojima su na ilegalnom narkotržištu prodali najmanje 13 kilograma kokaina, 15 kilograma marihuane, 20 kilograma  amfetamina te 2 kilograma smjese za miješanje s amfetaminom.

Na taj način su pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 535.000,00 eura, a koju su podijelili sukladno svojim ulogama u zločinačkom udruženju.

Osim toga, prilikom provođenja pretraga doma i drugih prostora kod osumnjičenog 45-godišnjaka policijski službenici su pronašli vojnu strojnicu s pripadajućim spremnikom, redenikom i streljivom, dijelove za izradu eksplozivnih naprava, tri spremnika za automatsku pušku te jednu automatsku pušku tzv. Kalašnjikov s 29 komada streljiva – dakle, sumnja se da je neovlašteno posjedovao veće količine vatrenog oružja, streljiva, eksplozivnih tvari i njihovih sastavnih ili rezervnih dijelova, koje je zakonom građanima zabranjeno.

Također, prilikom obavljanja pretraga domova osumnjičenih, policijski službenici su pronašli i oko 10 grama kokaina, oko 41 gram marihuane, dvije digitalne vage, plinski pištolj, više mobitela te novac.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su dvojicu osumnjičenih (36, 37) predali pritvorskom nadzorniku, dok je jednom osumnjičenom pružena liječnička pomoć u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi. Posebno izvješće protiv devet osumnjičenih, kao nadopunu kaznene prijave, policijski su službenici podnijeli Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Ostali osumnjičeni se nalaze u istražnom zatvoru ili na odsluženju zatvorske kazne. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić