Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Škanjac izazvao kratki spoj i eksploziju pa zaustavio vlak

U vlaku je u trenutku nesreće bilo oko 70 putnika. Strojovođa je ispričao kako je u jednom trenutku vidio bljesak i eksploziju te da je odmah zakočio i sve pogasio

Marko Prpić/Pixsell
Foto: Marko Prpić/Pixsell
146 komentara

Nakon što je vlak Zagreb - Sisak napustio Veliku Goricu, kraj Odre, u četvrtak oko 11 sati nešto je doletjelo na vjetrobransko staklo lokomotive putničkog vlaka. Policija je odmah došla te su obavili očevid, a utvrđeno je kako se ptica škanjac mišar zaplela u električne vodove te ju je ubio strujni udar od 25.000 volti.

Jedan od vodova udario je u kabinu vlaka te se prvo pretpostavljalo kako je netko bacio improviziranu eksplozivnu napravu na putnički vlak. 

- Milimetar je dijelio da se vjetrobransko staklo raspadne po strojovođi i eksplodira. Nasreću, strojovođa je neozlijeđen ali je u šoku. Posljedice bi bile goleme. Ne smijem ni pomisliti što se sve moglo dogoditi - rekao nam je čitatelj.

- Da je strojovođa bio ozlijeđen, a Bogu hvala nije, vlak bi se nekontrolirano kretao prema Zagrebu, a iz Zagreba je vozio putnički vlak prema Velikoj Gorici. Tko zna što je sve moglo biti - ogorčen je čitatelj. 

U vlaku je u trenutku nesreće bilo oko 70 putnika. Strojovođa je ispričao kako je u jednom trenutku vidio bljesak i eksploziju te da je odmah zakočio i sve pogasio kako struja ne bi ugrozila putnike. Među putnicima nije bilo panike. Strojovođa Igor Pereković (35) dodao je i kako je šokiran jer se takvo nešto ne viđa svaki dan.

Možda vas zanima i ovo:
Message