Obavijesti

News

Komentari 20

U velikogorička naselja stigle su i cisterne s pitkom vodom

U velikogorička naselja stigle su i  cisterne s pitkom vodom
12

Mole se vatrogasne snage da budu na raspolaganju kako bi se moglo reagirati u slučaju potrebe. Na nasipu još uvijek ima područja koja nisu u potpunosti sanirana

VIDEO

Sve poduzete radnje koje je velikogorički Stožer u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Grada Velike Gorice radio od utorka, odrađene su kvalitetno. Učinjeno je sve što je bilo moguće u situaciji plavljenja naselja zaobalnim vodama, rekao je Damir Pilček, načelnik područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje za civilnu zaštitu na sastanku Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Velike Gorice

Na sastanku je bio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te zapovjednik županijskog Stožera Rudolf Vujević, kao i predstavnici Hrvatskih voda i Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Iz Hrvatskih voda upozoravaju na stanje pripravnosti budući da se oko ponoći očekuje val rijeke Save, koji bi trebao biti oko 820 cm.  

Na nasipu još uvijek ima područja koja nisu sanirana

- Molim vatrogasne snage neka budu na raspolaganju kako bismo mogli reagirati u slučaju potrebe na samom nasipu, koji je dijelom saniran ali još uvijek ima područja koja nismo uspjeli u potpunosti sanirati, rekao je Krunoslav Prentašić, voditelj obrane od poplave velikogoričkog područja.

- Tijekom noći i srijede na obrani je radilo 100 članova DVD-a, a sva dobrovoljna vatrogasna društva bit će na raspolaganju i u stanju pripravnosti, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić, koji je zajedno s načelnikom velikogoričkog Stožera za zaštitu i spašavanje Stjepanom Kosom, nakon sastanka, nastavio obilaziti teren.

Pitka voda iz cisterni i s hidranata

Stožer je donio zaključak i o kontinuiranom ispitivanju vode iz bunara, a za naselja Lekneno i Kuče postavljene su i cisterne s pitkom vodom. VG vodoopskrba postavlja i slavine na hidrante u mjestima koja imaju razvijenu vodoopskrbnu mrežu.

Za potrebe evakuacije osigurana OŠ Vukovina

Crveni križ je osigurao 10 velikih isušivača za građane kojima je voda ušla u stambene objekte, a za eventualnu potrebu osigurana je OŠ Vukovina kao evakuacijski centar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik