News

Komentari 42

Velika pljačka zlata u Zagrebu: 'Uvjeren sam da ćemo ih uloviti'

Velika pljačka zlata u Zagrebu: 'Uvjeren sam da ćemo ih uloviti'

U zlatarnicu Dodić u zagrebačkom City Centru One provaljeno je u noći na petak. Lopovi su ukrali zlato od 5 milijuna kuna, a vlasnik zlatarnice uvjeren je da će uloviti lopove...

Ja sam uvjerenja da ću ih uloviti. Previše ih je. Ako ih je bilo šest i ako su bježali jednim autom, onda ih je moralo biti još koji su čuvali stražu i odstupnicu, kaže nam Paško Dodić, vlasnik opljačkane zlatarnice.

Pogledajte video: Neviđena pljačka zlata u Zagrebu 

Podsjetimo, u noći na petak, opremljeni sjekirama, grupa maskiranih razbojnika provalila je i u nekoliko minuta počistila zlatarnicu Dodić u zagrebačkom City Centru One na Jankomiru. Pljačkaši su prvo razbili vrata od centra, zatim su podigli željezna vrata od zlatarnice i zakotrljali se unutra. Koordinirano su se rasporedili i u kratkom roku ukrali veliku količinu vrijednog zlata. Nisu uzimali srebro. Samo zlato. Sjekiru su ostavili unutra, a šteta se mjeri u milijunima kuna. Paško Dodić nam je rekao da je ukradeno zlata u vrijednosti od 4.5. do 5 milijuna kuna prodajne cijene.

- Ovo je pitanje opće sigurnosti. Vidite da nije sigurno biti ni u vlastitom domu. Možete biti u svojoj kući i netko vam može provaliti pajserom, napasti vas i što možete? Što vrijedi mojima što u kući imaju alarm? Što im vrijedi ako takve skupine djeluju? Samo će se stvarati nove takve grupe koje će se htjeti dokazati. Takva je situacija da puno njih nema gdje raditi i eto kako nastaju novi Pink Pantheri - ljuti se Dodić. Ipak, i u ovakvim teškim trenucima, kaže nam da se uvjerio u poštenje ljudi.

- Jutro nakon pljačke je kod mene je došao dečko. Trčao je uz savski nasip, otprilike tri kilometra od City centra i pronašao tri narukvice vrijednosti od otprilike 20 tisuća kuna. Još su bile cijene na njima. Došao je, rekao nam da je naš kupac i da zna da je roba ukradena.

Kazao je kako nagrada ne dolazi u obzir - priča Dodić. Nakon što se javio mladić s pronađenim narukvicom, Dodić je alarmirao policiju koja je na istom mjestu pronašla još četiri narukvice vrijednosti između 14 i 15 tisuća kuna. Krim istraga je u tijeku, a pljačkašima još nema traga.

Najčitaniji članci