Obavijesti

News

Komentari 26

Velika: Sa stola dugog 1026 m pojeli sve u samo sat vremena

Velika: Sa stola dugog 1026 m pojeli sve u samo sat vremena
5

Na stolu, koji je po treći put postavljen u Velikoj kraj Požege, bila su ponuđena jela iz cijele Hrvatske, ali i iz drugih zemalja. Uz jelo nudila su se i tradicionalna pića

VIDEO

Na najdužem stolu u Hrvata koji je u subotu po treći puta postavljen u Velikoj kod Požege u organizaciji KUD-a Ivan Goran Kovačić, TZ i Općine Velika oko 260 izlagača serviralo je svoje proizvode. 

Nepunih sat vremena je bilo potrebno da posjetitelji, kojih je prema neslužbenim procjenama bilo preko 6000, 'pometu' sve što im je bilo ponuđeno na stolu dugom 1026 metara. 

- Raduje nas što ove godine imamo izlagače iz Rumunjske, Mađarske i već tradicionalno iz cijele Hrvatske sve do Dubrovnika. Došli su nam naši prijatelji iz Istre, Bosne i Hercegovine, donijeli su uz svoje običaje i svoja tradicionalna jela i pića u kojima su zaista uživali Požežani, kao i naši gosti iz mnogih gradova ovog dijela Slavonije. Ime Najduži stol u Hrvata smo zaštitili kao jedinstvenu manifestaciju u nas, istina još se moramo malo dogovoriti i s Biograđanima koji imaju nešto slično. S obzirom na sve veće zanimanje kako posjetitelja tako i izlagača razmišljamo da stol proširimo na još neku ulicu, jer je očito ovaj prostor postao pretjesan – rekao Vlado Boban, načelnik Općine Velika. 

Na stolu je zaista bilo svega, od raznih hrvatskih specijalieta, kulina, kobasica, slanine, čvaraka, pršuta, kotlovine, pa do dalmatinskih jela, ribe na gradele, lignji, raznih pita i pituljica pa do fiš paprikaša, šarana na ražnju, jela iz Istre spravljenih sa tartufima.   

Za samo 20 kuna svaki posjetitelj je mogao probati sve ponuđeno, te degustirati brojna vina  po kojima je požeški kraj poznat, a osim njih bilo je raznih rakija i likera. 

Najduž stol u Hrvata organiziran je u okviru 22. Međunarodne smotre folklora koja se tradiconalno održava u Velikoj pod motom Čuvajmo običaje zavičaja. Svi sudinici koji su donijeli dio svog folklora sa sobom su donijeli i dio svojih gastronomskih specijalteta koje su na rodost posjetitelja s njima podijelili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.