Obavijesti

News

Komentari 12

Velika šteta u Slavoniji: Ceste, auti, kuće, podrumi poplavljeni

Velika šteta u Slavoniji: Ceste, auti, kuće, podrumi poplavljeni
11

Danas je situacija puno povoljnija jer je kiša prestala i voda se dobrim dijelom povukla, a na ruku ide i vremenska prognoza bez daljnjih oborina.

 Jaka kiša koja je u ponedjeljak navečer pala na području grada Županje prouzročila je velike probleme žiteljima toga vukovarsko-srijemskog grada jer je voda prodrla u pojedine obiteljske kuće ali i poplavila dijelove gradskih prometnica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Na terenu su sve raspoložive snage JVP Županja i komunalnog poduzeća Komunalac koje pokušavaju ispumpati vodu iz kuća u koje su prodrle prekomjerne količine oborina.

Načelnik Stožera civilne zaštite grada Županje Mladen Dogan za Hrvatski radio Županja je kazao kako problema ima u svim dijelovima grada, ali i u susjednim Bošnjacima.

Jaka kiša počela je padati iza 18 sati, a pljusak je bio toliko jak da odvodi nisu uspjeli primiti tako veliku količinu vode koje je u vrlo kratkom vremenu palo na nekim mjestima i do 144 litre po četvornom metru.

'Lani smo obnovili kuću. Sad imamo metar i pol vode u podrumu i uništen namještaj'
'Lani smo obnovili kuću. Sad imamo metar i pol vode u podrumu i uništen namještaj'

"U prvom i drugom valu palo je 183 litre kiše po četvornom metru i očekivali smo i veće poteškoće s obzirom na tu količinu oborina. Naši ljudi radili su jutros do pet sati, a nastavljamo i dalje kako bi otklonili sve posljedice ovoga potopa koji nas je zadesio", rekao je zapovjednik županjske javne vatrogasne postrojbe (JVP) Vladimir Balentović.

Dodao je kako je najteža situacija bila u predjelu grada Mlaka, u ulici Dr. Franje Račkog, Osječkoj te Baruna Trenutka dok neki dijelovi grada nisu bili toliko ugroženi.

Poplave na području Našica: U nekim mjestima voda je prodrla u kuće

"Radili smo neprekidno na terenu, a u pomoć su nam došli i pripadnici DVD-a iz Cerne, Štitara i Gradišta, nas ukupno 55 vatrogasaca", rekao je Balentović dodajući kako je u utorak situacija puno povoljnija jer je kiša prestala i voda se već dobrim dijelom povukla, a na ruku ide i vremenska prognoza bez daljnjih oborina.

Podsjetimo, Martin, naselje Šipovac i vojarna u Našicama ostali su bili i bez struje zbog prodora vode u trafostanicu pokraj vojarne.

Ogromna količina oborina pala je na našičkom području koja je uzrokovala poplave. Od petka do ponedjeljka na tom području palo je 128 litara kiše po četvornom metru. Štete se još zbrajaju.

Poplave na području Našica: U nekim mjestima voda je prodrla u kuće Poplave na području Našica: U nekim mjestima voda je prodrla u kuće Poplave na području Našica: U nekim mjestima voda je prodrla u kuće