Obavijesti

News

Komentari 65

Velika tragedija: Umrla je na proslavi mature od infarkta?

Velika tragedija: Umrla je na proslavi mature od infarkta?
1

Nikolina Raič (17) iz Čapljine fotografirala se na maturalnoj zabavi. Pozlilo joj je i srušila se. Pokušali su je reanimirati, ali nisu uspjeli. Navodno je imala problema sa srcem

VIDEO

Voljeni nikad ne umiru dok žive oni koji ih vole i sjećaju se. Tako su se, među ostalim, prijatelji oprostili od Nikoline Raič (17) iz Čapljine (BiH), a nje će se uistinu dugo sjećati. Umrla je na mataralnoj zabavi u petak navečer u čapljinskom hotelu Mogorjelo.

- Trebala je proslaviti početak svoga života, a prije nego što je zapravo i počela živjeti, završila ga je tragedijom kakvu ovaj grad ne pamti - komentirali su u subotu Čapljinci.

Suze umjesto smijeha 

Kako doznajemo, bilo je to nedugo nakon što su se maturanti okupili u hotelu. Na početku večeri učenici su se fotografirali i ulazili u dvoranu u kojoj su trebali slaviti maturalnu zabavu. Nikolini je odjednom pozlilo i srušila se.

- Profesori, učenici, osoblje hotela... svi su joj htjeli pomoći, ali bilo je prekasno. Pokušavali su je oživiti. Stigla je i ekipa hitne pomoći, koja ju je odvezla u Dom zdravlja u Čapljini, ali joj nije bilo pomoći - prepričavaju nam potreseni maturanti ovaj nesretni događaj.



Maturalna zabava potom je otkazana, a mladež se s tugom, zbog tragične smrti prijateljice, razišla kućama. Sve to bilo je u petak oko 20 sati, a iz policije su kasnije potvrdili kako je smrt nastupila prirodnim putem te da zbog toga njihovi djelatnici nisu imali razloga izlaziti na mjesto događaja.

- Bol i tuga je u našim srcima zbog preranog odlaska naše prijateljice Nikoline - pišu njezini školski kolege, koji se od nje opraštaju na društvenim mrežama, dodajući kako je nebo dobilo još jednog anđela.

- Kad nam odlazi neko drag, ne boli samo bol, boli sve drugo. Boli što zauvijek nestaje i što ga više nigdje neće biti. Boli spoznaja da se nikad više neće moći radovati, smijati se, maštati, trčati, plakati, voljeti... Boli sve ono što je mogao napraviti, a nije - oprostili su se od Nikoline na Facebooku njezini prijatelji.

Ravnateljica u šoku

Čapljinski maturanti bili su savjesni te se tijekom norijade nisu posipali brašnom niti gađali jajima, jer kažu “mnogi u Bosni i Hercegovini nemaju za brašno’’, ali su danima Čapljinci, kao i stanovnici svih ostalih gradova, slušali buku maturanata i gledali njihovo veselje. Čapljinsko je naglo utihnulo. Kao nijedno drugo. Nikolina Raič nije ušla u svijet odraslih. Otišla je usred slavlja sa smiješkom. Prije nego što je dobila svjedodžbu. Bilo je to strašno “otrežnjenje’’ njezinim kolegama, koji su na najbrutalniji način, susretom sa smrću, obilježili svoj ispit zrelosti.

Nikolina je završila srednju turističko-ugostiteljsku školu. Umjesto da se kao konobarica smješka ljudima i donosi im osmijeh na lice, na licu svih koji su je poznavali, ali i svih u Hercegovini, sad je tuga.

- Imala je problema sa srcem. Kao mala bila je i na operaciji, a i u obitelji su imali istih problema - doznajemo od njezinih prijatelja.

- Ne znam... Stvarno ne znam šta bih vam rekla... Ne mogu pričati... - kroz jecaje nam je kazala Željka Previšić, ravnateljica srednje škole u Čapljini, koju je Nikolina pohađala. Od Nikoline će se njezini prijatelji oprostiti u nedjelju na mjesnom groblju u Šuškovu naselju.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a