Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Velika tuga: Obitelji ispratile Božicu (52) i Andreju (39)...

Andrejina majka Emilija, zajedno s obitelji, organizirala je zajednički sprovod za svoju kćer Andreju na mjesnom groblju Hodošan kod Čakovca...

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
57 komentara

Na mjesnom groblju Hodošan kod Čakovca u srijedu su pokopane Božica Mustač (52) i njezina nećakinja Andreja Barić (39) koje je u nedjelju ubio prometni policajac Gorazd Novak (46). Andrejina majka Emilija zajedno s obitelji organizirala je zajednički sprovod za svoju kćer Andreju.

Zbog problema u vezi, Novak je ubio Božicu a nakon toga i Andreju.

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Podsjetimo, toga dana Andreja je trebala doći tek u noćnu smjenu u dom, u kojem je radila kao medicinska sestra. Planirala je ručati s tetom u njezinoj kući u Svetoj Mariji kod Čakovca. Parkirale su ispred Božičine kuće, gdje ih je presreo pomahnitali Gorazd, koji ih je zatim hladno smaknuo hicima iz pištolja. On i Božica vezu su godinama skrivali. Gotovo nitko u policijskoj postaji, gdje je ubijena Božica radila 23 a ubojica 20 godina, nije znao da su njih dvoje zajedno.

Božica je radila u računovodstvu, a Gorazd kao prometni policajac. Zadnje tri godine bio je na bolovanju jer boluje od leukemije. Premda su oboje bili slobodni, vezu su odlučili skrivati daleko od pogleda javnosti. Jedna od rijetkih koja je čuvala njihovu tajnu bila je upravo Božičina nećakinja Andreja. Ubojstvu je prethodila gadna svađa među parom. Veza među nekad skladnim i zaljubljenim kolegama počela se raspadati. Gorazd se s time očito nije mogao i želio nositi te se odlučio na očajnički potez - presuditi svojoj ljubavi. Okrutno ubojstvo očito je planirao. Božicu i Andreju na kraju je dočekao pred obiteljskom kućom u Svetoj Mariji.

Drama se odvijala pred očima Andrejina petogodišnjeg autističnog sina iz prvog braka, koji je sjedio u autu kad je Gorazd zapucao.

Gorazd Novak uhićen je i određen mu je istražni zatvor. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Message