News

Komentari 26

Velike gužve na granicama: Vozači iz BiH sinoć čekali satima da izbjegnu obaveznu izolaciju

Velike gužve na granicama: Vozači iz BiH sinoć čekali satima da izbjegnu obaveznu izolaciju

Pojačan promet bio je na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dok se na prijelazu Maljevac kod Velike Kladuške čekalo sat i pol vremena. Dugačka kolona bila je i na prijelazu kod Slavonskog Broda

Zbog loše epidemiološke situacije u zemlji, od ponoći je na snagu stupila odluka Stožera civilne zaštite po kojoj svi oni koji uđu u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosove ili Makedonije, moraju u obaveznu dvotjednu samoizolaciju. Zbog toga je na granici s Hrvatskom nešto prije ponoći, na stotine automobila čekalo u redu kako bi izbjegli obveznu karantenu. 

Pojačan promet bio je na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dok se na prijelazu Maljevac kod Velike Kladuške čekalo sat i pol vremena. Dugačka kolona bila je i na prijelazu kod Slavonskog Broda. 

- Prema njima se postupa na jednak način kao prema hrvatskim državljanima, bez obzira na to što su strani državljani - izjavio je Zoran Ničeno, pomoćnik glavnog ravnatelja policije, načelnik Uprave za granicu, za HRT. Dodao je kako osobna vozila nikad nisu pratili te da se u sustavu vidi kad je netko ušao u zemlju zbog čega tranzit mogu kontrolirati. 

- Dakle, putnici, primjerice, iz Mađarske koji putuju na more mogu putovati preko BiH i oni su u tranzitu, to se ne računa kao da su bili na području BiH i da bi time bili u nekakvoj samoizolaciji - objasnio je Ničeno. 

Najčitaniji članci