Obavijesti

News

Komentari 58

Veliki požar na Korčuli: Vjetar i težak teren otežavaju gašenje

Veliki požar na Korčuli: Vjetar i težak teren otežavaju gašenje
11

Od sinoć traje borba s vatrom u Smokvici na Korčuli, a četiri požara u okolici Splita vatrogasci su lokalizirali. Izgorjela je uglavnom trava, nisko raslinje i borova šuma

VIDEO

Gašenje požara koji od noćas gori u Smokvici na Korčuli otežavaju vjetar i težak teren. Vatrogascima u pomoć stižu i tri kanadera, a vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović kaže kako je riječ o teškom terenu na kojem je već bilo problema, javlja HRT . Osim na Korčuli gorjelo je i u okolici Splita gdje su sva četiri požara lokalizirana.

- Veliki požar planuo je u popodnevnim satima u subotu na otoku Korčuli, u samom središtu otoka kod mjesta Smokvica. U gašenju su uključene sve vatrogasne snage na otoku te su im tijekom popodneva u pomoć pristigla i dva kanadera sa splitskog područja. Kako se plamen širi zatražena je pomoć još dva kanadera prije noći - kazao nam je čitatelj Marko Žanetić.

U kaštelanskom zaleđu iznad mjesta Plano u subotu poslijepodne buknuo je požar. Izgorjelo je oko 25 hektara niskog raslinja,  a požar su gasila tri kanadera, air traktor i helikopter.

-  Na terenu je bilo i 30 vozila te 80 vatrogasaca. Gašenje požara otežavao je jak vjetar - rekao je vatrogasni zapovjednik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Zvonimir 00:54

Vatru u Labinskim Dragama gasila su i tri kanadera i helikopter, a vatrogasci su i dalje na terenu te saniraju rubne dijelove požarišta. Izgorjelo je 50 hektara niskog raslinja.

Vatrogasci saniraju i zgarište u Prugovu gdje je također izgorjelo 20 hektara trave i niskog raslinja.

U Gornjim Rupotinama kod Solina izgorio je oko jedan hektar borove šume.

Požare gasilo i osam letjelica OSRH-a

U gašenju požara sudjelovalo je i osam protupožarnih aviona i helikoptera Oružanih snaga Republike Hrvatske, priopćili su iz OSRH.

Na prvo požarište u Planom kod Trogira u Splitsko-dalmatinskoj županiji u subotu 18. srpnja oko 17.30 sati upućena su dva Canadaira CL-415, jedan Airtractor AT-802 A Fire Boss te jedan helikopter Mi-8 MTV.

Uisto vrijeme aktiviralo se i požarište i u Prugovu kod Klisa, na koje su u početku upućena dva Canadaira CL-415.

Na požarima Plano i Prugovo tijekom gašenja izmjenjivale su se i dopunjavale zračne snage sukladno razvoju situacije na požarištima, tako su u jednom trenutku u Planom požar gasila četiri Canadaira CL-415, a sve u cilju efikasnijeg gašenja i što bržeg stavljanja požara pod nadzor.

Na treći požar u dolini rijeke Mirne u Istarskoj županiji oko 18.30 sati krenula sa dva Airtractora AT-802 A/F, dok su na četvrto požarište Smokvica na otoku Korčuli u Dubrovačko-neretvanskoj županiji oko 19.00 sati upućena dva Canadaira CL-415.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1